Quin temps farà per Setmana Santa a Girona? Com sempre, i més quan hi ha vacances pel mig, fa de mal predir: segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el temps no serà inclement, però els pronòstics tampoc apunten que es mantingui el sol espaterrant de principis d'aquesta setmana ni que s'assoleixin temperatures màximes com les d'ahir (a la ciutat de Girona, sense anar més lluny, es van assolir els 24 graus). Divendres, nit de processons, i Dissabte Sant es presenten com els dies més complicats: hi haurà possibilitat de pluges a bona part de les comarques. A Santa Coloma de Farnes, per exemple, la probabilitat de precipitacions serà de 41%, divendres i del 50%, dissabte; a Olot, del 50%, divendres, i del 55%, dissabte; i a Girona, hi haurà un 43% de probablitats que plogui divendres i un 50% que ho faci dissabte.

Menys precipitació a la costa

Més cap a la costa, el risc de pluja anunciat es redueix els dos dies centrals de les vacances: així, a Castell-Platja d'Aro hi haurà un 27% de risc de pluja Divendres Sant i un 40% el dissabte; a Lloret de Mar, els percentatges es mouran entre el 33% divendres i el 43%, dissabte; a Roses, la possibilitat de precipitacions serà encara més reduïda: del 30% divendres i del 29% dissabte, segons la previsió a dies vista del Servei Meteorològic de Catalunya. Com a la resta del territori, Diumenge i Dilluns de Pasqua es preveuen més tranquils meteorològicament parlant, amb cels que alternaran sol i núvols a parts iguals.

Ambient agradable

La situació millorarà diumenge i dilluns quan, tot i la presència de nuvolositat, les pluges remetran. En general, a tota la província hi haurà temperatures força agradables, amb màximes que es mouran a l'entorn dels 20 graus i amb mínimes que no baixaran dels 8 en el pitjor dels casos (Olot, segons la previsió que fa Meteocat, serà la capital de comarca que registrarà les mínimes més baixes, que se situaran en els 8 graus). En aquest context, l'índex ultraviolat es mantindrà alt demà, dijous, i en cap cas baixarà del nivell 6 en una escala de 10 al llarg del dia d'avui i demà, segons la previsió que fa Meteocat. Així mateix no hi ha previsió de mala mar a la Costa Brava.