Autopistes ha anunciat un dispositiu de seguretat davant dels desplaçaments per les seves vies durant aquesta Setmana Santa. La companyia prepara la seva xarxa per donar cobertura a l'increment de trànsit d'aquests dies, que preveu que sigui un 7% superior al de Setmana Santa de 2016. En el cas de l'AP-7, crearà carrils addicionals en el tram entre Maçanet de la Selva i la Roca, tant durant l'operació sortida com en la de tornada.

Així, demà ja s'adoptaran mesures especials d'ordenació del tràfic, tant en l'AP-7 com en la C-32, i s'incrementaran els equips de vialitat en totes les autopistes catalanes. La companyia recomana programar el viatge amb antelació, intentar evitar les hores de major intensitat de tràfic per incorporar-se a la circulació i informar-se de l'estat del tràfic abans de començar el viatge.

A més, reforçarà els recursos tècnics i de personal a l'autopista per oferir una conducció més segura i còmoda als usuaris de la via, especialment en les operacions sortida i tornada.

Carrils a l'AP-7 i la C-32

Tenint en compte els punts que concentren major congestió de la xarxa, Autopistes ha engegat un pla de mesures especials d'ordenació del tràfic per garantir la màxima fluïdesa. D'aquesta manera, la companyia reforça el pla de mesures que durà a terme el Servei Català de Trànsit, amb el qual col·labora activament.

Dins d'aquest pla de mesures addicionals, es disposarà de carrils addicionals tant en l'AP-7 com en la C-32 per donar cobertura a l'increment de tràfic tant en l'operació sortida com en la tornada. Aquests carrils estaran en el tram Maçanet-la Roca de l'AP-7 i en el ramal Vilafranca-Martorell-Av. Diagonal d'aquesta mateixa autopista. A la C-32, aquests carrils s'habilitaran a la zona nord Vilasar-B20 i a la zona sud Castelldefels-Cornellà de Llobregat.

Entre les mesures destaca, així mateix, la potenciació de l'ús del dispositiu RondaGI. Els usuaris del tram gratuït de l'autopista AP-7 entre Fornells de la Selva i Vildemuls disposen d'una via exclusiva que té com a objectiu millorar la mobilitat i canalitzar el tràfic. Després de l'èxit de la iniciativa i per donar cobertura als desplaçaments de Setmana Santa, Autopistes ha distribuït, al llarg d'aquesta setmana i de forma gratuïta, 120.000 dispositius RondaGI més, després que es distribuïssin 80.000 dispositius en la primera fase del projecte.

D'altra banda, Autopistes recomana a tots els usuaris programar el viatge amb antelació, intentar evitar les hores de major intensitat de tràfic per començar el trajecte i informar-se de l'estat del trànsit abans de començar el viatge. Així mateix, recorda complir amb els descansos per fomentar una conducció més segura i recorda planificar les parades de manera que el viatge resulti més segur.

També destaca la importància de no carregar excessivament el vehicle i portar solament el necessari, ben col·locat i assegurat.

Finalment, recorda que ofereix constant informació en temps real als conductors perquè coneguin qualsevol incidència que es produeixi a la via. Per a això, l'AP-7, AP-2, C-32 i C-33 compten amb 277 panells informatius que es troben en tots els accessos i els enllaços. A més, ofereix informació de trànsit en temps real a través de la seva aplicació mòbil Autopistes en ruta, la seva pàgina web www.autopistas.com i el twitter @infoautopista.