Banyoles ofereix durant aquest 2017 una cinquantena d'activitats turístiques, dirigides especialment al públic familiar. Les novetats són la ruta dels recs «Des de la Tirona juguem en família» i el joc «Entre la pedra i l'aigua». Les propostes es classifiquen en activitats de descoberta, activitats familiars, visites teatralitzades, activitats esportives i altres activitats d'oci.

Es tracta d'activitats adreçades als turistes que visiten Banyoles i estan organitzades pel consistori banyolí. Comencen aquesta Setmana Santa i acaben al desembre. S'ofereixen propostes classificades en el marc d'activitats de descoberta, activitats familiars, visites teatralitzades, activitats esportives i altres activitats d'oci. En total 51 activitats diferents, de les quals 45 són de l'Ajuntament de Banyoles i 6 de l'Ajuntament de Porqueres.

La ruta dels recs és una nova proposta gratuïta d'itinerari guiat de 2,5 hores de durada. Els recs creen un laberint d'aigua que s'estén per tota la ciutat i ens parlen de temps passats, quan van ser responsables del creixement d'una Banyoles primer pagesa i després industrial. Al llarg d'aquesta passejada circular es coneix com i quan van ser construïts els recs, quins usos tenien, s'observaran elements i edificis singulars i es descobriran quins animals els habiten

En el joc familiar «Des de la Tirona, juguem en família» es tracta de fer una volta a l'Estany amb la barca Tirona afegint-hi jocs, dinàmiques d'observació de l'entorn, enigmes i explicació de les llegendes de l'indret.