Imatges inèdites mostren seixanta anys de càmping a les comarques de Girona

L'exposició es va inaugurar ahir a Calonge pel 40 aniversari de l´Associació de Càmpings de Girona i recorrerà 17 localitats · Avui es lliura una insígnia d´or al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, el més antic de l´Estat en funcionament

21.04.2017 | 10:43
Imatges inèdites mostren seixanta anys de càmping a les comarques de Girona

El castell de Calonge acull des d´ahir l´exposició El càmping, un estil de vida, que mostra amb imatges inèdites la gran evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. Està organitzada per l´Associació de Càmpings de Girona, amb motiu del 40 aniversari de l´entitat que se celebra aquest 2017.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, l´exposició també fa un recorregut per la trajectòria de l´entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l´entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori.

La inauguració d´ahir al vespre va anar a càrrec del conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; de l´alcalde de Calonge, Jordi Soler; i del president de l´Associació, Miquel Gotanegra.

Durant l´acte també es va fer un reconeixement als 75 càmpings que formen part de l´Associació: se´ls va fer entrega d´una placa de ceràmica personalitzada i amb la imatge de l´Associació obra del reconegut ceramista de la Bisbal Vilà Clara. L´acte va comptar amb l´actuació musical de Les Síxters.

La mostra inclou un total de 115 fotografies, algunes d´elles inèdites, distribuïdes en set originals mòduls amb forma de tenda de campanya. Hi ha un mòdul dedicat a l´entorn privilegiat on estan ubicats els càmpings gironins i on es reflecteix el paper dels establiments com a promotors de la Costa Brava i dels Pirineus .

El càmping més antic de l´estat

L´exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l´any 1953, i dedica una atenció especial -tot un mòdul- al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, el més antic de l´Estat espanyol en funcionament. Per aquest motiu el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va fer entrega d´una insígnia d´or a l´establiment. El càmping Costa Brava el va posar en marxa l´empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat. Avui dia el Costa Brava és un establiment familiar dirigit per la família Herranz-Colomer

Un altre mòdul mostra la relació dels càmpings gironins amb el territori. S´hi ensenya la cura que han tingut des dels inicis els establiments per preservar uns paratges que són la base per atraure turistes. Els establiments gironins són pioners en l´adopció de mesures encaminades a preservar el medi ambient.

La resta de mòduls estan dedicats a la gran evolució que han experimentat els càmpings gironins fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals; a la trajectòria de l´entitat que es va crear el 13 de maig del 1977 ; i a les promocions que es fan a Europa i que han permès que els càmpings gironins siguin referents gràcies en bona part als nombrosos reconeixements que reben cada any per la seva excel·lència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un capellà de Madrid diu que Colau té «part de culpa» dels atemptats

Un capellà de Madrid diu que Colau té «part de culpa» dels atemptats

Un capellà de Madrid, Santiago Martín, va sostenir diumenge que l'alcaldessa de Barcelona, Ana...

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

El poble natal dels Abouyaaqoub diu que es van radicalitzar a Espanya

El poble natal dels Abouyaaqoub diu que es van radicalitzar a Espanya

Mrirt i tota la seva regió veïna es coneixen com «la fortalesa de l'ateisme» i és famosa per la...

«Estat Islàmic pretén que arraconem els musulmans que viuen aquí»

«Estat Islàmic pretén que arraconem els musulmans que viuen aquí»

Ha vist com aquests dies el seu poble era el centre informatiu, després que es descobrís que...

Abatut a trets l´autor de la matança de Barcelona

Abatut a trets l´autor de la matança de Barcelona

El fugitiu s'havia amagat en unes vinyes en ser vist per dos agents i una dona a Sant Sadurní...

Enllaços recomanats: Premis cinema