Imatges inèdites mostren seixanta anys de càmping a les comarques de Girona

L'exposició es va inaugurar ahir a Calonge pel 40 aniversari de l´Associació de Càmpings de Girona i recorrerà 17 localitats · Avui es lliura una insígnia d´or al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, el més antic de l´Estat en funcionament

21.04.2017 | 10:43
Imatges inèdites mostren seixanta anys de càmping a les comarques de Girona

El castell de Calonge acull des d´ahir l´exposició El càmping, un estil de vida, que mostra amb imatges inèdites la gran evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. Està organitzada per l´Associació de Càmpings de Girona, amb motiu del 40 aniversari de l´entitat que se celebra aquest 2017.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, l´exposició també fa un recorregut per la trajectòria de l´entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l´entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori.

La inauguració d´ahir al vespre va anar a càrrec del conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; de l´alcalde de Calonge, Jordi Soler; i del president de l´Associació, Miquel Gotanegra.

Durant l´acte també es va fer un reconeixement als 75 càmpings que formen part de l´Associació: se´ls va fer entrega d´una placa de ceràmica personalitzada i amb la imatge de l´Associació obra del reconegut ceramista de la Bisbal Vilà Clara. L´acte va comptar amb l´actuació musical de Les Síxters.

La mostra inclou un total de 115 fotografies, algunes d´elles inèdites, distribuïdes en set originals mòduls amb forma de tenda de campanya. Hi ha un mòdul dedicat a l´entorn privilegiat on estan ubicats els càmpings gironins i on es reflecteix el paper dels establiments com a promotors de la Costa Brava i dels Pirineus .

El càmping més antic de l´estat

L´exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l´any 1953, i dedica una atenció especial -tot un mòdul- al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, el més antic de l´Estat espanyol en funcionament. Per aquest motiu el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va fer entrega d´una insígnia d´or a l´establiment. El càmping Costa Brava el va posar en marxa l´empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat. Avui dia el Costa Brava és un establiment familiar dirigit per la família Herranz-Colomer

Un altre mòdul mostra la relació dels càmpings gironins amb el territori. S´hi ensenya la cura que han tingut des dels inicis els establiments per preservar uns paratges que són la base per atraure turistes. Els establiments gironins són pioners en l´adopció de mesures encaminades a preservar el medi ambient.

La resta de mòduls estan dedicats a la gran evolució que han experimentat els càmpings gironins fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals; a la trajectòria de l´entitat que es va crear el 13 de maig del 1977 ; i a les promocions que es fan a Europa i que han permès que els càmpings gironins siguin referents gràcies en bona part als nombrosos reconeixements que reben cada any per la seva excel·lència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Un mapa amb dades actualitzades de totes les zones de bany del litoral català amb l'estat de les...

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha opinat que abans de tornar a licitar el tram és...

El pes de la prevenció contra els incendis

El pes de la prevenció contra els incendis

La realitat s´imposa i el cert és que el planeta està sotmès a un canvi...

UGT denuncia que el pla sanitari no tracta el pressupost ni la situació dels treballadors

UGT denuncia que el pla sanitari no tracta el pressupost ni la situació dels treballadors

El sindicat assegura que al procés engegat per Salut li falta concreció i demana que els agents...

Les comarques de Girona pateixen 83 incendis forestals en només 18 dies

Les comarques de Girona pateixen 83 incendis forestals en només 18 dies

Suposa un terç del total de focs comptabilitzats durant aquest 2017, on les comarques de l'Alt...

Enllaços recomanats: Premis cinema