Un gironí s'imposa en un concurs estatal d'alta cuina

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme Ezequiel Álvarez guanya una beca d´estudis a l´escola internacional Le Cordon Bleu, a Madrid

21.04.2017 | 10:16
El guanyador gironí, Ezequiel Álvarez (a baix, el primer per l´esquerra), amb el jurat i la resta de premiats

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona Ezequiel Álvarez ha guanyat el V Premi Promeses de l´alta cuina, un concurs que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot l´Estat. Ahir a Madrid, el noi es va enfrontar a 9 finalistes més en una prova que es va allargar 4 hores i que va consistir en l´elaboració d´un turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d´espinacs i gambes.

Álvarez, que té 19 anys i estudia Direcció de Cuina a Girona, va guanyar el certamen davant d´un jurat presidit per un xef amb tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, i integrat també pel xef del retaurant Tiradito –guardonat pels Premis Metrópoli com a Millor cuiner en progressió–, el periodista i crític gastronòmic Carlos Maribona i dos cuiners de l´escola internacional Le Cordon Bleu, organitzadora del concurs. Tots ells van avaluar la qualitat tècnica, l´originalitat, el sabor, la presentació i l´exposició de cadascun dels plats preparats, que partien del requisit de cuinar un mateix ingredient principal: el turbot.

Ja com a guanyador, Ezequiel Álvarez va explicar que feia setmanes que treballava en l´elaboració del seu plat, amb diverses sessions a l´Escola d´Hostaleria però també a casa. Del resultat de la prova final, es va quedar amb els afalacs del jurat, que li va fer «una valoració molt positiva, em van dir que he treballat molt net i amb molt d´equilibri al plat». Álvarez va assegurar que no s´esperava «en absolut» guanyar el Premi Promeses de l´alta cuina, on va reconèixer que es va trobar amb «una competència de gran nivell».

Millores a l´escola

Ara, ha de decidir quina formació realitzarà el curs vinent a l´escola Le Cordon Bleu de Madrid, ja que el seu primer premi implica un diploma i una beca pel 100% del cost dels estudis, valorada en 21.000 euros, per estudiar al centre. El noi pot escollir entre cuina francesa, espanyola i pastisseria; ahir, l´únic que tenia clar era que aquesta última opció no li interessa. A part del seu guardó, l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona també rebrà un premi especial de 1.500 euros per millorar les seves instal·lacions i contribuir en el desenvolupament dels seus estudiants.

Una de les receptes de l'Ezequiel


Aquesta és una de les receptes que ha preparat l'Ezequiel durant el concurs però no durant la final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres a Vilademuls, nou contratemps per desdoblar l´N-II

Un corriment de terres al tram de desdoblament de la carretera N-II al seu pas pel municipi de...

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

Les taxes aeroportuàries frenen l´impuls de Girona com a quarta pista del Prat

L'estudi encarregat per l'Ajuntament gironí conclou que volar a Vilobí d'Onyar només és un 47 per...

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L´Ajuntament de Llagostera comença a gestionar un habitatge d´emergència social

L'Ajuntament de Llagostera i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat un conveni...

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

Treballadors de la UCI Pediàtrica del Trueta alerten que encara és insuficient

?El personal denuncia que falten llits per evitar trasllats a Barcelona, monitors i més material

Fruita més madura, porcs més desganats

Fruita més madura, porcs més desganats

La forta calor escurça un 30% el període de maduració de la fruita, sobretot de préssecs i...

Enllaços recomanats: Premis cinema