L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona Ezequiel Álvarez ha guanyat el V Premi Promeses de l´alta cuina, un concurs que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot l´Estat. Ahir a Madrid, el noi es va enfrontar a 9 finalistes més en una prova que es va allargar 4 hores i que va consistir en l´elaboració d´un turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d´espinacs i gambes.

Álvarez, que té 19 anys i estudia Direcció de Cuina a Girona, va guanyar el certamen davant d´un jurat presidit per un xef amb tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, i integrat també pel xef del retaurant Tiradito -guardonat pels Premis Metrópoli com a Millor cuiner en progressió-, el periodista i crític gastronòmic Carlos Maribona i dos cuiners de l´escola internacional Le Cordon Bleu, organitzadora del concurs. Tots ells van avaluar la qualitat tècnica, l´originalitat, el sabor, la presentació i l´exposició de cadascun dels plats preparats, que partien del requisit de cuinar un mateix ingredient principal: el turbot.

Ja com a guanyador, Ezequiel Álvarez va explicar que feia setmanes que treballava en l´elaboració del seu plat, amb diverses sessions a l´Escola d´Hostaleria però també a casa. Del resultat de la prova final, es va quedar amb els afalacs del jurat, que li va fer «una valoració molt positiva, em van dir que he treballat molt net i amb molt d´equilibri al plat». Álvarez va assegurar que no s´esperava «en absolut» guanyar el Premi Promeses de l´alta cuina, on va reconèixer que es va trobar amb «una competència de gran nivell».

Millores a l´escola

Ara, ha de decidir quina formació realitzarà el curs vinent a l´escola Le Cordon Bleu de Madrid, ja que el seu primer premi implica un diploma i una beca pel 100% del cost dels estudis, valorada en 21.000 euros, per estudiar al centre. El noi pot escollir entre cuina francesa, espanyola i pastisseria; ahir, l´únic que tenia clar era que aquesta última opció no li interessa. A part del seu guardó, l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona també rebrà un premi especial de 1.500 euros per millorar les seves instal·lacions i contribuir en el desenvolupament dels seus estudiants.

Una de les receptes de l'Ezequiel

Aquesta és una de les receptes que ha preparat l'Ezequiel durant el concurs però no durant la final.