El restaurant del Montsacopa d'Olot es retarda fins a l'estiu

L'Ajuntament estudia les propostes i preveu fer l'adjudicació de la gestió del local en pocs dies · La connexió del cim del volcà amb les xarxes de serveis ha contribuït al retard de l'obra

21.04.2017 | 07:16
L´estructura del futur restaurant del volcà Montsacopa, ahir al matí.

La pujada dels serveis al cim del Montsacopa ha retardat les obres del restaurant del cim del volcà Montsacopa. La previsió era haver-lo posat en servei durant la passada Setmana Santa i segons va indicar el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT) amb sort es podrà inaugurar durant l'estiu.

Segons ell, l'Ajuntament ha volgut garantir l'equipament de conduccions d'aigua potable, electricitat i clavegueram. Ha explicat que fa uns dies, el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar el plec de condicions per la pujada dels serveis fins al futur restaurant.

Vayreda ha explicat que l'adjudicació del restaurant està en una fase força avançada. Segons ell, l'Ajuntament estudia les propostes i preveu fer l'adjudicació en pocs dies. L'adjudicatari s'haurà de fer càrrec de moblar el restaurant.

Portar els serveis de les xarxes generals d'abaix fins a dalt serà possible perquè l'adjudicatari de les obres va fer una rebaixa respecte al preu de sortida de la licitació. Ara, l'Ajuntament i el Consell Comarcal de la Garrotxa han previst destinar la diferència a enllaçar el restaurant amb les xarxes generals. El pressupost de l'obra és de 200.000 € a finançar en parts iguals entre la Generalitat i l'Ajuntament.

Les obres encara van tenir un altre condicionant que ha contribuït a alentir-les. La Comissió de Patrimoni de Girona va fer modificar una part del projecta per tal de preservar l'interès històric del lloc on es construeix. Es tracta d'una de les poques fortificacions de les guerres carlines que es conserven a Catalunya.

Les obres ja donen una idea del que serà l'aspecte final del restaurant. A la planta baixa hi haurà la cuina, el menjador i els lavabos. Per sobre dels murs del fortí ja es visualitza el que serà la terrassa.

El descobert serà un dels elements forts del restaurant. Uns metres per sobre del cercle del volcà i sense impediments de vegetació, es convertirà en un immillorable mirador d'Olot i de la Garrotxa.

En els darrers temps, el volcà Montsacopa s'ha convertit en un atractiu pels visitants a la ciutat i en destinació diària de molts olotins que hi pugen a passejar i a practicar esport.

Transformador

En l'àmbit de la millora general del volcà Montsacopa, ahir van començar les obres del transformador d'electricitat situat al costat de la gredera de darrere del cementiri.

L'obra comporta l'eliminació del transformador i de les tres torres que el comuniquen amb el cim del volcà.

Per tal d'eliminar la línia elèctrica, l'Ajuntament va establir un conveni amb la companyia elèctrica Bassols. Segons l'acord, l'empresa soterrarà la línia i l'Ajuntament es farà càrrec de la despesa que comporta. El cost de l'actuació està valorat en 103.000 ? que l'Ajuntament cobrirà amb pagaments anuals de 30.000 ?.

L'Ajuntament preveu embellir de manera progressiva el volcà. Trauran elements dels horts i línies elèctriques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema