El jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha decretat que el lladre que va atacar tres entitats bancàries a Llagostera la setmana passada, en tres dies seguits, quedi ingressat a un centre de salut mental. El tribunal ha pres aquesta decisió després de rebre l'informe que va sol·licitar als metges psiquiatres sobre la capacitació del detingut. De fet, el lladre ja va ingressar al centre de salut mental de Salt divendres passat, a l'espera de la decisió del jutjat. Ara el tribunal ha decretat que l'home quedi en llibertat provisional mentre es manté ingressat sota cures mèdiques.

El lladre -de 43 anys, nacionalitat gambiana i veí de Llagostera- havia tornat a quedar arrestat divendres passat després que hagués trencat amb un martell una porta de l'interior d'una sucursal bancària. De dimecres a divendres de la setmana passada la Policia Local de Llagostera havia detingut cada matinada -pels atacs a les entitats- el mateix home, que tant dimecres com dijous havia acabat en llibertat una vegada havia passat a disposició judicial. El lladre va actuar per primer cop dimecres a la matinada, quan va intentar esbotzar, amb un martell i una escarpra, el caixer automàtic d'una oficina del Banc Popular (ubicada a la plaça Catalunya de Llagostera).

L'endemà, dijous a la matinada, va intentar trencar amb un martell de grans dimensions els vidres de la mateixa sucursal bancària. Finalment, divendres a la matinada va accedir a l'interior d'una altra entitat, també situada a la plaça Catalunya de Llagostera. En aquella ocasió, el lladre va trencar amb un martell els vidres de l'interior de l'oficina del BBVA-Catalunya Caixa.