Aturar el cotxe en un carril de ciculació, parar en un bicicarril, aparcar en un aparcament de minusvàlids, aparcar en zona de càrrega i descàrrega o deixar el vehicle a l'estacionament del transport públic serà fotografiat i denunciat a l'acte a través del dispositiu mòbil que ahir va presentar la Policia Municipal d'Olot.

Es tracta d'un dispositiu mòbil de denúncia destinat a procurar la fluïdesa en el trànsit a determinades vies i hores.

El cap de la Policia Municipal, Ignasi López, ha explicat que el dispositiu funciona sobre la base d'una camara connectada a un programa informàtic que el relacionarà amb el lloc on ha tingut lloc la infracció.

Per exemple, quan el cotxe patrulla passi per davant de la parada de l'autobus i hi vegi un cotxe parat. La policia el fotografiarà amb el dispositiu i l'agent seleccionarà entre els tipus de denúncia configurats en el sistema. El resultat tindrà la fase final al cap de pocs dies, quan l'infractor rebi a casa seva la fotografia de la infracció i la sanció amb el seu preu.

Ignasi López va apuntar que el dispositiu també pot ser útil per la lluita contra la delinqüència, perquè, segons va dir, «al cap i la fi és un lector de matrícules que permet descobrir els vehicles relacio nats amb fets delictius»

En el mateix acte, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Gelis (PDeCAT) va explicar que l'adquisició del dispositiu respon a la necessitat de controlar el trànsit pel centre de la ciutat i evitar els mals hàbits que poden ser origen d'accidents i provoquen embussos. Gelis va descartar la intenció de recaptar.