El grup municipal d'ICV-Independents de Banyoles alerta de la perillositat per a vianants i ciclistes de tres trams de la ciutat, entre els quals destaca el carrer Orient, perquè no té ni vorera ni carril bici. El portaveu de la formació, Joan Luengo, adverteix que la recent obertura del pont de Can Puig farà que hi transitin més veïns del barri i usuaris dels centres educatius de la zona, pel que ha demanat a l'Ajuntament que prengui mesures per garantir-ne la seguretat.

En el torn de precs i preguntes de l'últim ple municipal, Luengo va plantejar a l'equip de govern de CiU la necessitat de millorar la seguretat del carrer Orient, situat a darrere el Monestir; de senyalitzar un camí segur que condueixi a l'escola de Can Puig, després del nou pont a la riera de Canaleta; i de pavimentar el passieg al voltant d'aquest pas d'aigua, entre la carretera de Vilavenut i l'avinguda de la Farga. Pel que fa al carrer Orient, ahir Luengo va alertar que hi transiten escolars, veïns i vehicles sense cap distinció d'espai, pel que va proposar marcar-hi un camí escolar tal com ja s'ha fet amb altres centres de la ciutat.

També es va referir a la necessitat de connectar Can Puig amb el centre de la ciutat, on hi ha un camí habilitat fa anys i que cal desbrossar. El govern local el va informar que, respecte aquesta connexió, té en estudi la realització d'un altre projecte. En canvi, l'elevat cost de les obres que farien falta al carrer Orient fa que l'Ajuntament no tingui prevista cap actuació -d'acord amb la seva resposta al ple-, pel que ICV-IdB va proposar «minimitzar el risc» delimitant l'espai de vianants i bicicletes amb pilones. Tot i la perillosistat d'aquests passos, Luengo va apuntar que fins ara no s'hi han produït accidents.