La Policia Nacional va celebrar ahir el seu 193 aniversari en un acte a la comissaria de Girona. El seu comissari, Francisco Pamplona, va reclamar més personal per a aquest cos a la demarcació de Girona aprofitant la presència del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a l´acte.

Pamplona va denunciar la falta d´efectius tant policials com de funcionaris en aquesta província. En concret, va assegurar que manquen una trentena de funcionaris per treballar a les oficines on s´expedeixen el DNI i els passaports. Actualment, es va lamentar, són unes places que estan cobrint policies per poder «donar el servei» que té encomanat el cos policial i perquè afecti el mínim la població. Tot i això, cal recordar que en ocasions s´ha denunciat per part d´usuaris que les esperes malgrat la cita prèvia poden ser d´un mes. Aquesta situació però canviaria amb aquest increment de plantilla.

Segons el comissari aquesta situació de falta d´efectius tan policials com de cossos generals s´ha cronificat amb el temps. Aquí a Girona, la Policia Nacional es troba al 70% de l´ocupació de les places, el que ve a ser unes 330 persones quan el número òptim és el de 410, va explicar el comissari Francisco Pamplona.

Quant als cossos generals, els funcionaris estan molt per sota dels necessaris va comentar el cap de la Policia Nacional de Girona i va fixar en una trentena, els necessaris per poder treballar correctament en aquesta oficines on s´expedeix la documentació. Aquestes places serien per cobrir les necessitats a les diverses comissaries de la Policia Nacional on es fan els tràmits de documentació.

Pamplona va explicar que en aquests moments s´han convocat 3.000 places de policies a nivell d´Espanya però que aquests agents un cop hagin passat per l´escola i s´hagin format, passarà almenys un any.

Més policies i recursos

El delegat del Govern espanyol a Girona, Enric Millo va assistir a l´acte de celebració de l´aniversari de la Policia Nacional, que és el dia 13 de gener però que enguany es va celebrar en 26 d´abril. Millo va recollir les demandes del comissari i va elogiar la feina de la Policia Nacional a la província de Girona així com a la resta d´Espanya.

Millo va dir que és conscient que calen més policies i cossos generals a la Policia Nacional de Girona i es va comprometre a solucionar-ho, tot i això no va voler ni posar data ni dades, ja que assegura que tot això s´haurà de ratificar en un proper Consell de Ministres. A més, va anunciar que el Govern de l´Estat està treballant en una «modernització» de l´administració tant a nivell tecnològic com tècnic que es farà a la perifèria i el delegat va dir que vol que es faci a Catalunya.

El responsable de l´Estat a Catalunya també va manifestar durant l´acte dels 193 anys de la Policia Nacional que aquest cos policial «s´ha guanyat l´honor de ser el més valorat a Espanya», va remarcar que «sense seguretat no hi ha llibertat» i que els agents de la Policia Nacional la garanteixen. Millo va remarcar que el cos té el deure de protegir els drets i llibertats que la Constitució reconeix.

Guardonats

Durant la commemoració dels 193 del Cos Nacional de Policia també es van entregar diplomes a policies jubilats i també una Creu de l´Ordre del Mèrit Civil a la vídua d´un Inspector en Cap que va morir fa uns anys, José Francisco Pérez. El qual va estar treballant durant tota la seva carrera a la comissaria de Girona.