Un lladre multireincident es troba darrere de quatre robatoris al CAP de Sant Joan les Fonts.

Els Mossos de la comissaria d'Olot el van detenir aquest dimecres a la matinada quan acabava de fer el seu últim cop: com en les anteriors vegades havia forçat l'accés i robat una caixa metàl·lica on guarden els diners.

A més, l'home quan el traslladaven cap a la comissaria d'Olot va causar danys al vehicle patrulla.

L'arrestat és un veí de Sant Joan les Fonts, de 38 anys i nacionalitat espanyola. Es tracta d'un lladre multireicident que ara suma cinc antecedents policials més al seu currículum: quatre delictes de robatori amb força i un delicte de danys.

Tot es va desencadenar la matinada del dimarts al dimecres quan agents uniformats de la comissaria d´Olot, que es trobaven fent tasques de seguretat ciutadana, van rebre l´avís que s´havia vist un home sortint de la part posterior del CAP de Sant Joan les Fonts, situat al carrer de Jaume Balmes.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets, van observar que la porta de vidre d´emergència posterior del centre mèdic estava trencada i s´havia accedit a la part interior, on hi havia algun calaix obert i signes de forçament. En aquest calaix s´hi guardava una caixa metàl·lica amb diners.

Immediatament els agents van iniciar la recerca del presumpte autors dels fets i el van localitzar prop de la Plaça Major. Els policies li van trobar una bossa on hi duia un martell i la caixa metàl·lica amb diners al seu interior.

Cops i danys al patrulla

El detingut, tot i estar emmanillat, durant el trajecte que el portava a la comissaria d´Olot va donar forts cops i va danyar el marc del vidre posterior del vehicle policial.

Posteriorment, els agents van comprovar que l´home detingut també seria autor de tres robatoris més perpetrats al mateix centre d´atenció primària els dies 15 de gener, 8 de febrer i 8 d´abril. El modus operandi que utilitzava sempre era el mateix: feia un orifici a la porta d´emergència, obria el pany i forçava la calaixera on es guardava els diners. El botí que s'ha endut en cada robatori oscil·la entre els 10 i 100 euros.

El detingut, que té antecedents, van passar el dia 27 d´abril a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Olot.