El grup municipal d'Olot en Comú en el ple d'avui a la nit presentarà una moció, en la qual demanarà a l'Ajuntament que revisi les factures elèctriques referents al consum en els edificis municipals.

La revisió -segons Olot en Comú- ha de començar a partir de la publicació del Reial Decret sobre la potència màxima demandada aprovat el 2001. Segons el Decret, si la potència màxima demandada està dins del 85 al 105% respecte a la contractada, la potència màxima serà la facturada.

Això no obstant, si la potència es superior al 105%, la potència per facturar serà igual al valor registrat més el doble de la diferència entre el valor registrat i el valor corresponent al 105% de la potència contractada.

Olot en Comú vol que si la revisió descobreix quantitats cobrades de més, l'Ajuntament les reclami a les companyies i si les companyies s'avenen a pagar, l'Ajuntament destini els imports a la millora energètica o a solucionar problemes de pobresa energètica.

Pobresa energètica

L'any passa, el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa,

D'aquests el 78% corresponen a Olot i el 22% a la resta de la comarca. El Consorci també va atendre despeses de subministrament per valor de 56.694 ?.

Per tal de respondre d'una manera efectiva a les situacions d'emergència en pobresa energètica, el Consorci va treballar de manera conjunta amb l'Oficina Local d'Habitatge.

També va mantenir reunions amb els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i amb d'altres col·lectius.