La Cambra de Comerç de Girona va refermar, ahir, el suport al Referèndum sobre la independència de Catalunya «com a solució a l'actual context polític». «No som res diferent del que pot ser qualsevol entitat del país; i el que el país demana és decidir, simplement», va assegurar Jaume Fàbrega, vicepresident de l'entitat.

Fàbrega ha recordat que el suport de la Cambra al Referèndum es remunta a anys enrere: «L'octubre del 2013, la Cambra de Girona es va manifestar ja a favor del que decidís el Parlament de Catalunya, com no podia ser d'una altra manera», va exposar.

La Cambra de Comerç de Girona va convidar Joan Ignasi Elena, coordinador i portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, a intervenir al ple de la institució, presidit per Domènec Espadalé, president de la Cambra. Elena hi va explicar «la feina que s'està fent des del Pacte» per «aconseguir el màxim de suports possibles a favor del Referèndum» i va respondre les preguntes dels empresaris assitents. Elena va posar la Cambra de Comerç de Girona com a exemple de la transversalitat del Pacte i va agrair el suport de la institució al Referèndum. «Dona suport a l'anhel del poble de Catalunya: amb independència del que pensis i de com t'imaginis el futur polític de Catalunya, creus que això s'ha de decidir debatent i finalment, votant», va emplaçar Joan Ignasi Elena.

Treballar amb «energia»

En aquest context, el coordinador del Pacte Nacional va evitar pronunciar-se sobre la proposta dels comuns, que avalarien el referèndum unilateral si el Govern aconsegueix el reconeixement previ de la Comissió de Venècia. «Això entra en l'espai de la política, de les institucions, del Parlament, i nosaltres com a pacte no hi entrem», va argumentar. Elena va assegurar que cada partit ha de traçar les seves estratègies i que, des del pacte, treballen amb «molta energia» per visualitzar que la majoria dels catalans volen el referèndum, també els votants de partits que s'hi oposen. «Intentem que els que es tapen els ulls a la realitat s'adonin que cometen un gravíssim error», ha afegit Elena.