Una de les novetats de la Fira de Primavera d'enguany és que serà una fira decorada amb flors. La Fira coincideix amb l'Emprimavera't. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Comerciants d'Olot que té la finalitat d'engalanar i dinamitzar el centre de la ciutat.

Hi haurà propostes florals a 12 emplaçaments: la plaça Major, el pati de l'Antic Hospital, les escales de Sant Esteve, la capella dels Dolors, la plaça Mora, la plaça del Conill, la plaça Catalunya, el Firal (davant del Teatre), can Trincheria, l'entrada de l'Ajuntament, la capella de Sant Ferriol i la plaça del Carme.

El muntatge més important és el de les escalinates de Sant Esteve. Més amples a la part baixa i més estretes a mesura que es puja, estan fetes de divuit graons dividits en dos trams de nou cada una. Presenten una barana a cada cantó, molt decorada amb motius modernistes que imiten vegetals. Per a l'ocasió quedarà coberta de flors naturals.

El comerços també presentaran muntatges florals davant dels establiments i els veïns posaran flors als balcons i les finestres.

A partir del dissabte, dia 29 d'abril, els botiguers lliuraran un tiquet als clients que facin una compra mínima de 10 ?. Els tiquets es podran bescanviar per una flor a les escalinates de Sant Esteve.

La voluntat és atraure visitants a Olot durant el pont de la Fira de Primavera. La diada principal de la Fira serà el dilluns, dia 1 de maig. Per aquest dia a més del tradicional mercat i de les mostres de tot tipus, l'organització ha programat activitats esportives.

A les 9 del matí, s'obriran les inscripcions del 17è Trofeu Primavera (memorial Josep Maria Carrera) per a nens i nenes ciclistes federats de 5 a 14 anys. Durant tot el matí els joves ciclistes competiran en el dur circuit preparat al Pla de Dalt.

Una altra competició serà la Cinquena Cursa de la Moixina. En aquest cas, seran els amants de la cursa pedestre els que correran en un dels entorns naturals més coneguts d'Olot. Els aiguamolls, les fonts i els roures centenaris seran el teló de fons pel qual transcorrerà la cursa.