La manca d'entesa entre els organitzadors de la Festa Major Alternativa (FMA) i l'Ajuntament de Ripoll derivarà en la duplicitat de propostes durant la propera festivitat de Sant Eudald, la segona setmana de maig. Els casals La Metxa i Bagauda i el col·lectiu Arran mantenen la intenció d'organitzar la seva pròpia festa. Avui mateix tindran una assemblea per tal de definir-ne el programa i la ubicació, que faran públic aquest mateix cap de setmana. Encara no està clar on se celebrarà però la intenció és fer-la a l'aire lliure, i es compta amb la presència de diferents grups, de la tècnica de so i d'un grup de bastoners, independentment que hi hagi permís o no. El Cercatasques també tirarà endavant, sempre que els bars segueixin donant-li suport.

L'única inquietud que tenen els organitzadors és que els puguin multar, segons explica el membre de l'assemblea de l'FMA, Arnau Buxadé. Pel que fa a una possible actuació policial, creu que «seria ridícul». Alhora es pregunta com és que s'han anunciat activitats que no formen part del programa de la Festa Major oficial, com una sessió de dj's que es farà dimecres a la nit a la sala Eudald Graells. En un comunicat l'FMA va qualificar la decisió de l'Ajuntament de denegar-los la celebració com «injusta i parcial».

Una de les organitzadores de l'FMA ja se n'ha desvinculat tot i que hi segueixen donant suport. El Cau de Vàndals de Campdevànol, en tant que moviment Escolta i Guia, creu que «no podem desobeir a la resposta de l'administració local». No descarten, però, que alguns dels seus membres hi participin a títol individual.

El regidor de cultura Ramon Santanach explica que van rebre un correu advertint que rebrien novetats a través de les xarxes socials i que en la reunió que van mantenir Ajuntament, Comissió de Festes i l'FMA els van transmetre la possibilitat d'organitzar activitats en espais i horaris que no entrin en conflicte amb el programa oficial. La voluntat municipal és no ocasionar més molèsties als veïns, i conviden els organitzadors a fer propostes amb més temps per a l'any vinent. El regidor diu que no estan acostumats a la «mentalitat» de l'FMA.