L'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a l'estiu de 2017 es promociona a Berlín i Frankfurt, a Alemanya, entre seixanta-quatre agents de viatges i vint-i-cinc periodistes i creadors de continguts. Els programadors i professionals de les agències de viatge alemanys es mostren interessats per productes turístics adreçats a famílies, activitats a la natura, com senderisme i cicloturisme, i la gastronomia.

Dimarts al vespre, al restaurant Cinco by Paco Pérez de Berlín, propietat del cuiner gironí Paco Pérez, situat a l'hotel Das Stue, va tenir lloc una presentació de la destinació per a vint-cinc periodistes, opinadors i prescriptors alemanys especialitzats en turisme, viatges i gastronomia. Entre els mitjans convidats a l'acte hi havia periodistes de premsa escrita, ràdios, agències de notícies i portals digitals de gastronomia i cultura.

Final gastronòmc de l'acte

Dijous a la tarda, al Fleming's Deluxe Hotel de Frankfurt, va tenir lloc el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre sis entitats i empreses gironines dels sectors de l'allotjament, agències de viatge receptives i les empreses del turisme de reunions -Lloret Turisme, Oficina de Turisme de Castell-Platja d'Aro, Oficina de Turisme de Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Costa Brava Verd Hotels, Peralada Resort i Xons's Hotels-Empuriabrava-, i seixanta-quatre agents i operadors turístics.

Seguidament a les reunions de treball, es va fer la presentació de la destinació als agents de viatge i a cinc mitjans de comunicació.

Els professionals de les agències de viatge alemanyes es van mostrar bàsicament interessats per les destinacions de turisme familiar i per paquets turístics específics de senderisme, cicloturisme i enogastronomia per la demarcació.

L'acte va concloure amb un àpat gastronòmic ofert per diversos restaurants membres de la Cuina de l'Empordanet i vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

El 2016 Catalunya va rebre 1.500.000 turistes alemanys, i es va situar com el tercer mercat internacional emissor de turistes que visiten Catalunya i la Costa Brava.