En els darrers mesos de l'any, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) i l'entitat Progat han esterilitzat un centenar de gats a Olot. Ho va explicar el regidor de Medi Ambient, Josep Guix (PSC).

Va precisar que l'esterilització de 100 gats suposa evitar 600 naixements. Guix va indicar que les colònies de gats salvatges són un problema per causa de la gent que les alimenta. Segons ell, els gats ben alimentats gatinen més i creen colònies.

Va explicar que l'acció del SIGMA, a més d'esterilitzar, consisteix a informar les persones que alimenten les colònies perquè no ho facin.

Progat és una associació que defensa el gat lliure, la seva vida en llibertat i la seva integració en hàbitats que els gats comparteixen amb els humans.

La seva activitat a Olot consisteix a detectar les colònies i evitar els sofriments amb els quals es troben els gats en llibertat. També intenten salvar la vida dels que han nascut.

Calculen que de cada 3 gats nascuts, només 1 sobreviu un any. Per exemple, van salvar una gata que va romandre 11 dies dins d'una casa tapiada.

També van salvar un gat petit que havia caigut al cel obert d'una casa i havia estat dos dies i dues nits plorant.

El tema de les colònies de gats va sorgir al ple per causa d'una pregunta del regidor Lluís Juncà (ERC). Juncà va indicar que havien rebut queixes de veïns i va demanar la diagnosi del problema a l'equip de govern.