El Servei de Farmàcia de l'hospital Josep Trueta de Girona, que presta servei a la resta d'especialitats del centre i als CAP de l'ICS, va dispensar l'any passat més d'1,14 milions de medicaments. Concretament, durant el 2016, el servei va dispensar 1.142.922 fàrmacs, principalment dosis unitàries per als pacients ingressats, 690.223.

El servei s'ocupa de l'adquisició, la custòdia, el subministrament i la dispensació dels medicaments necessaris per desenvolupar l'activitat assistencial de l'hospital, dels centres d'atenció primària i per als tractaments extrahospitalaris que requereixen vigilància, supervisió i control.

A més, però, també s'encarrega de l'elaboració de les fórmules magistrals -només l'any passat se'n van realitzar 19.654- i preparació de nutrició artificial i barreges intravenoses. Durant el 2016, aquest servei central va preparar 6.304 nutricions parenterals per atendre 461 pacients adults i 95 de pediàtrics.

La preparació de la quimioteràpia també forma part de les tasques del servei, que l'any passat va gestionar 31.750 tractaments oncològics; així com la gestió i emmagatzematge d'assaigs clínics. El 2016 es van dispensar 3.736 medicaments relacionats amb 144 assaigs clínics, 32 dels quals iniciats el mateix any.

Recentment, el Servei de Farmàcia del centre de referència a les comarques gironines ha obtingut la certificació ISO 9001:2015 de gestió de la qualitat sense cap no conformitat, és a dir, amb uns resultats excel·lents.

Aquest mes d'abril l'empresa Applus ha realitzat l'auditoria corresponent al Servei, que ha estat superada amb èxit, per la qual cosa s'ha convertit en el primer servei de farmàcia certificat amb la norma ISO 9001:2015 per aquesta empresa de certificació i un dels primers serveis de farmàcia de Catalunya certificats amb aquesta nova versió.