Fer primavera és el propòsit de l'Associació de Comerciants d'Olot. Per aconseguir- ho, han instal·lat 2.000 flors a les escales de l'església de Sant Esteve. També han decorat la plaça Catalunya, l'entrada de l'ajuntament, la capella de Sant Ferriol, el patí de l'antic Hospital, la plaça Mora, la plaça de l'Àngel, la plaça del Conill i la plaça Major. A més, molts botiguers han fet muntatges a les seves façanes. «Ho fem perquè la gent pugui voltar i vegi una mica d'atractiu», va explicar ahir Àngel Girona, dinamitzador de l'Associació de Comerciants d'Olot.

Al llarg d'ahir, els clients de les botigues olotines van obtenir tiquets per les seves compres. Després, els van poder bescanviar per les flors que els donaven els comerciants a les escales de Sant Esteve. Girona va assenyalar que, a més dels clients i per iniciativa de l'Ajuntament, els veïns que acreditessin que havien decorat les finestres i les balconades també van obtenir una flor d'obsequi.

Aquest és el tercer any que s'organitza aquesta activitat i cada vegada té més èxit. Girona considera que és una bona manera de dinamitzar l'activitat comercial al centre d'Olot. En aquest sentit, explica que les floristeries han aportat les flors, l'Ajuntament hi ha col·laborat i els veïns també hi han posat el seu granet de sorra.