Queixes per diferències de mesos en l'assenyalament de judicis als contenciosos

El Col·legi d'Advocats de Girona estudia per quin motiu les dates varien en funció del tribunal · El TSJC apunta que depèn del volum de feina

03.05.2017 | 13:12
Foto de l´Audiència de Girona, on hi ha els contenciosos.

Les dates d'assenyalament dels judicis als jutjats contenciosos administratius de Girona varien de manera significativa en funció de quin tribunal assumeix cada cas. Aquesta situació ha generat queixes al Col·legi d'Advocats de Girona, que ara estudia per quin motiu es produeixen unes diferències de mesos. Segons la reclamació que ha rebut el Col·legi, l'assenyalament –la data que es fixa per a un judici– dels procediments abreujats pot variar prop de mig any depenent del jutjat contenciós que porti el cas. D'aquesta manera, des que s'admet a tràmit una denúncia fins que se celebra la vista del cas, poden passar entre sis mesos o gairebé un any en funció de quin sigui el tribunal que està instruint la causa.

A Girona hi ha tres jutjats contenciosos. Segons la memòria del 2016 de l'Audiència, la durada estimada dels assumptes va oscil·lar l'any passat entre els set mesos i els 12 mesos. De mitjana, els procediments del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona van durar 7,1 mesos. En canvi, tant els assumptes del número 2 com els del número 3 van allargar-se pràcticament un any. De mitjana, tal com es recull a la memòria de l'Audiència de Girona, els procediments del jutjat contenciós número 2 van durar 11,7 mesos mentre que els del jutjat número 3 van durar 11,9 mesos.

Un dels membres de la junta de govern del Col·legi d'Advocats i especialitzat en dret administratiu, Eduard Torrent, explica que els procediments ordinaris dels jutjats contenciosos són «més ràpids» perquè el gruix de la tramitació es fa per escrit. Pel que fa als procediments abreujats, tenen una durada més extensa, sobretot si l'assenyalament dels judicis es fixa a gairebé un any vista. Per això, Torrent apunta que també s'ha de valorar quant tarden els jutjats contenciosos a treure les sentències. En aquest sentit, remarca que les sentències que dicten els contenciosos de Girona «estan ben motivades».

Expedients d'estrangeria

Torrent recorda que l'última vegada que el Col·legi d'Advocats va fer arribar una incidència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dels jutjats contenciosos de Girona va ser fa quatre anys. Llavors, s'havien detectat uns retards a causa d'un elevat nombre d'expedients relacionats amb les qüestions d'estrangeria. Com que Girona és una província limítrofa amb França, Torrent diu que els assumptes d'estrangeria –que són procediments abreujats– a vegades han suposat un col·lapse per als contenciosos. Mentrestant, el TSJC respon que l'assenyalament dels judicis es fa en funció del volum de feina de cada tribunal i del tipus de causa que s'instrueix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Efrén Garcia i Cristina Díaz, ahir, a l'Hospici d'Olot.
L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

Els arquitectes Efrén Garcia Grinda i Cristina Díaz Moreno varen exposar la rehabilitació de...

«Atropellava tot el que podia»

«Atropellava tot el que podia»

Els testimonis asseguren que el conductor de la furgoneta anava fent esses pel carril central de...

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

El telèfon d'emergències ha rebut 60.566 avisos des de les comarques gironines entre gener i juny,...

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els vaguistes han anunciat que prenen aquesta decisió en mostra de respecte cap a les víctimes i...

Vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la Cerdanya faran portes obertes

Vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la Cerdanya faran portes obertes

Durant aquest agost, vuit explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes obriran les seves...

La via verda de Bescanó quedarà tallada per obres durant la nit

La via verda de Bescanó quedarà tallada per obres durant la nit

Les obres a la carretera N-141 provocaran diversos talls nocturns a la via de Bescanó en sentit...

Enllaços recomanats: Premis cinema