Beneïen els cotxes que llogaven perquè creien que els portaria sort a l´hora de cometre els robatoris en domicilis. Això és el que feia un dels components de l´organització criminal que acaben de desmantellar els Mossos d´Esquadra.

Aquest grup criminal està relacionat amb més d´una trentena de robatoris a domicilis de Catalunya i l´Aragó. A les comarques de Girona, van comentre cinc cops a Espolla, Sant Jaume de Llierca, Quart, Celrà i Bordils.

Arran del robatori en un domicili d´Espolla, els agents van poder detenir bona part dels integrants del grup. Són cinc persones que el jutge ha enviat a presó. Tal i com han comprovat els Mossos en escorcollar el seu domicili, els lladres en van treure un bon botí: des de joies i rellotges fins a dispositius electrònics.

Els agents encara no descarten que se´ls pugui relacionar amb més fets, donat el nombre elevat d´objectes recuperats. La investigació es va iniciar el 21 de març, després que els Mossos tinguessin coneixement d´un robatori amb força en un domicili d´una urbanització de Solsona. Fruit de la investigació, els agents va poder determinar que els autors del fets eren membres d´un grup amb un alt grau d´especialització en robatoris a domicilis.

Lladres sempre ben vestits

Els investigats iniciaven la seva rutina diària molt d´hora. Des del seu domicili de Barcelona es desplaçaven arreu del territori català per perpetrar els robatoris. Per fer-ho principalment utilitzaven vies secundàries fins a arribar a poblacions petites o urbanitzacions aïllades. Per localitzar l´objectiu donaven diverses voltes fins que trobaven una zona amb poca circulació de vehicles o persones amb l´objectiu que no els detectessin. A més, sempre anaven molt ben vestits per tal de passar desapercebuts i no cridar l´atenció.

El grup sempre utilitzava vehicles de lloguer per desplaçar-se i es donava un fet singular: algun dels membres de la banda el beneïa ja que tenien la convicció que els donava sort. Els cotxes els canviaven setmanalment i cada vegada els posaven a nom d´un integrant del grup diferent amb l´objectiu de dificultar la tasca policial. Cal destacar que en el període de dos mesos es van gastar més de 3.500 euros en el lloguer dels vehicles. El 6 d´abril els investigadors van localitzar i detenir un dels integrants del grup a Sant Hipòlit de Voltregà i va ingressar a presó.

Operatiu després d´Espolla

El 19 d´abril es va dur a terme un operatiu policial que va comportar la detenció de la resta dels integrants, tres homes i una dona, al peatge de la Roca del Vallès després d´haver fet un robatori a Espolla. El mateix dia es va realitzar l'entrada i escorcoll als domicilis dels detinguts a Barcelona, i els Mossos van localitzar diversos objectes procedents dels robatoris. Part del material intervingut es va localitzar a l´interior d´una caixa de cartró preparada per ser enviada a Xile per correu. Els arrestats donaven sortida al material sostret fent enviaments de paqueteria al seu país, o venent-los a tercers o en botigues de segona mà.