Quaranta-cinc gironins amb risc d'exclusió social s'han format, per millorar les seves possibilitats de trobar feina, en un curs adaptat per als col·lectius amb especials dificultats. L'activitat s'ha realitzat dintre del projecte «Punt de formació Incorpora» de Clúster Èxit Girona i dintre del programa Incorpora de l'Obra Social 'la Caixa'.

La iniciativa ha inclòs tres cursos d'àmbits diferents: d'operacions bàsiques d'hostaleria, d'auxiliar de comerç i de reposador en grans superfícies. La seva realització ha anat a càrrec de tres entitats del Clúster Èxit: el Grup Fundació Ramon Noguera, la Fundació Drissa i la Fundació Ramon NogueraFundació DrissaFundació Astrid-21, respectivament. Aquest any també es fa un altre curs amb compromís de contractació d'operari càrnic a l'empresa Friselva.

La presidenta de l'associació Clúster Èxit Girona, Núria Martinez, va afirmar «que amb l'experiència que tenen aquestes entitats socials desenvolupen un projecte pioner en la formació d'aquests col·lectius i que pot arribar a replicar-se a altres territoris».

Aquestes accions del Punt de Formació Incorpora del Clúster Èxit són 3 de les 19 formacions que aquest 2017 es faran a les comarques gironines dintre del programa Incorpora, amb les que es preveu formar més de 350 persones. Fins al moment, ja s'han fet més de 80 insercions laborals. Els Punts de Formació Incorpora ofereixen una capacitació mínima tècnico-professional, el desenvolupament i millora de les competències i pràctiques no laborals a l'empresa.