L'Audiència de Girona ha celebrat aquest dijous una vista per demanar una pròrroga de la presó provisional a l'excandidat d'ERC de Puigcerdà Albert Saloni, que està acusat per abusos sexuals a menors. L'home va ser detingut el maig del 2015 per aquest cas i ara s'esgota el termini dels dos anys de reclusió preventiva. Per això, la fiscalia i l'acusació particular han sol·licitat que s'allargui dos anys més la presó provisional a l'acusat per risc de fuga.

De fet, la fiscalia ha remarcat que el processat s'enfronta a una pena que es pot elevar als 30 anys de reclusió. En canvi, la defensa ha demanat que quedi en llibertat fins que es faci el judici del cas, que es preveu que se celebri els propers mesos, ja que ha al·legat que no hi ha risc de fuga perquè l'acusat compta amb un fort arrelament familiar.

Saloni, que era el número 12 de la llista d'ERC de Puigcerdà als comicis municipals del 2015, va ser arrestat en plena campanya electoral. Va ser detingut per una denúncia d'abusos sexuals a dos germans menors d'edat a qui feia classes particulars, tot i que posteriorment s'hauria afegit una altra denúncia a la causa per part d'una tercera víctima. La formació republicana va apartar l'acusat -que llavors tenia 27 anys- de la candidatura de Puigcerdà, malgrat que la imminència de la detenció amb les eleccions va impossibilitar canviar les paperetes de votació.

Ara que fa dos anys que es va produir l'arrest, també està a punt d'acabar el termini de dos anys de presó provisional. Per això, la secció tercera de l'Audiència haurà de dictar una interlocutòria els propers dies determinant si el processat segueix en reclusió preventiva o no.

La fiscalia i l'acusació particular han sol·licitat una pròrroga de dos anys més de presó provisional perquè han exposat que hi ha més risc de fuga de l'acusat per la major proximitat amb la celebració del judici. Mentrestant, la defensa ha demanat que quedi en llibertat perquè ha subratllat l'arrelament familiar del processat amb els seus pares i germans, a part que ha afegit que no disposa de la capacitat econòmica necessària per marxar del país.