El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i l'equip multidiciplinari de l'hospital d'Olot han aconseguit col·locar amb èxit un centenar de pròtesis de genoll i maluc amb el mètode fast-track des de la implantació d'aquest mètode a l'hospital, el novembre del 2015.

El mètode del fast-trackes basa a aplicar un nou sistema en el procediment d'implant de la pròtesi de genoll i de maluc que permeti un bon control del dolor i la disminució del sagnat propi de la intervenció. El sistema permet disminuir l'ingrés hospitalari, millorar el control del dolor, iniciar la rehabilitació de manera molt precoç i reduir el temps de la intervenció.

A més, els pacients presenten menys morbiditat i complicacions derivades del procediment quirúrgic i aconsegueixen recuperar la capacitat de deambulació en menys de 24 hores després de la cirurgia, i en casos, la mateixa tarda de la intervenció. Uns factors que repercuteixen en una estada hospitalària més curta i que suposen un major confort pels pacients.

Una dada significativa és que només un 4% de les intervencions han necessitat una transfusió de sang, un percentatge inferior al de les cirurgies tradicionals. Pel que fa al dolor, només un 30% dels pacients ha necessitat més analgèsics

A l'Hospital ara es realitzen entre 3 i 4 cirurgies cada setmana. Calculen que cada any posen 90 pròtesis de genoll i 50 de maluc.