Els morts per accidents de trànsit han baixat un 57% a la província de Girona des de la posada en marxa del accidents de trànsit carnet per punts el juny de 2006, segons informa l'Associació Professional d'Empreses Formadores en Logística, Transport i seguretat viària, Formaster. No obstant això, els accidents de trànsit amb ferits no han baixat al mateix ritme, ja que en aquests anys només han caigut un 9%.

Per aquest motiu, l'Associació Formaster vistes aquestes dades demana que les polítiques de seguretat viària a Girona vagin també destinades a la reducció del nombre d'accidents de trànsit en carreteres, carrers i travessies de la província.

A Girona es van donar, segons últimes dades de la DGT, 2.409 accidents amb víctimes, en els quals van morir 41 persones. Una dada que deixa a la província catalana molt lluny de la proposta de la Unió Europea per al 2020 de zero víctimes mortals a les carreteres.

A més, fent una radiografia de la sinistralitat viària a Girona veiem que la zona amb més accidents de trànsit amb víctimes són les vies urbanes -carrers i travessies- on es donen el 47% dels sinistres, seguit de les carreteres convencionals amb un 38% i només el 6% tenen lloc en autovies o autopistes. A Girona l'any es produeixen 33 accidents per cada 10.000 habitants, una ràtio molt per sobre de la mitjana nacional que és de 21 accidents per cada 10.000 habitants. Formaster veu «preocupant» que més de 3.200 gironins resultin ferits en un accident de trànsit.