Dos alumnes de la UdG milloren la seguretat de contenidors de paper

Els estudiants de la Politècnica guanyen un concurs d'idees per impedir els robatoris del cartró

06.05.2017 | 07:05

Els estudiants de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona Jordi Tur i Maria Gómez han guanyat un concurs d'idees organitzat per les empreses ECOEMBES i Recipap, amb l'objectiu de dissenyar un sistema per a contenidors de paper i cartró, de tipus iglú, que contribuís a disminuir els furts i evitar els accidents a què s'exposen els infractors.

La seva proposta va quedar finalista, l'any passat, entre 96 projectes presentats. Finalment, ha guanyat conjuntament amb la idea de l'estudiant de l'Escola Politècnica Superior d'Àvila, Juan Carlos Sampedro. Els tres estudiants van presentar el mateix disseny d'un dispositiu de tancament que dificulta o impedeix l'accés a l'interior del contenidor.

La idea de Jordi Tur i Maria Gómez va passar a la fase de fabricació de prototips, així com la resta de cinc solucions finalistes. Aquests prototips es van provar el 2016 mitjançant experiències pilot a Madrid, Leganés, Getafe i Barcelona. Després, el grup de treball format pels promotors del concurs i empreses fabricants col·laboradores es va reunir per seleccionar les propostes guanyadores. L'altra categoria, que premiava solucions de contenidors de càrrega lateral, va quedar deserta.

El concurs va sorgir amb la voluntat de disminuir els furts en els contenidors instal·lats a la via pública que, a més, en alguns casos han provocat lesions de diversa consideració als infractors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema