Una balena morta de quinze metres va aparèixer ahir al matí a la platja Gran de Lloret de Mar, fet que va provocar una gran expectació entre les persones que eren prop de la costa.

Segons fonts municipals, l'animal va arribar a la Costa Brava divendres a la nit -a les 11 la policia local lloretenca va donar l'avís-, i va quedar encallada a la platja Gran de Lloret de Mar fins ahir al matí, quan nombrosos curiosos es van acostar per veure les restes de l'animal.

Ahir, els Agents Rurals van decidir remolcar-la amb una embarcació mar endins i, cap a les 10 del matí, les restes de l'animal van ser retirades. La decisió es va prendre donat l'avançat estat de descomposició que presentava l'animal. D'aquesta manera s'espera que s'acabi enfonsant pel seu propi pes.

L'arribada de balenes i altres cetacis a les costes catalanes és un fenomen que es produeix amb certa freqüència, en molts casos es tracta d'animals morts, encara que també hi ha albiraments de balenes vives.

De fet, segons un estudi realitzat per biòlegs de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, l'any passat es van albirar en la mar Mediterrània, entre Catalunya i les Illes Balears, 631 cetacis en total, unes dades que indiquen un repunt de les poblacions estudiades degut, amb molta probabilitat, a factors ambientals.