El Col·legi d'Advocats de Girona (ICAG) va celebrar divendres la festa patronal dels lletrats. L'acte institucional de Sant Raimon de Penyafort, que va tenir lloc a l'Auditori de La Mercè, va incloure la imposició de les togues a 30 nous lletrats gironins. També es van lliurar insígnies commemoratives i diplomes als 15 advocats gironins que compleixen 25 anys en l'exercici de l'advocacia i al lletrat que en compleix 50, alhora que es van entregar els premis del concurs de fotografia i de narrativa curta en memòria de Sònia Ors i Vila. El primer se'l va endur el lletrat Joan Benítez Portillo i el segon l'advocada Cristina Simon i Mencion.

En aquest mateix acte, el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, va reivindicar que es destinin més recursos a la justícia així com la necessitat de crear nous jutjats a les comarques gironines. «Cal que el Govern central destini més recursos humans i materials a l'administració de justícia», va dir McCragh, que va afegir: «Si el que volem és una justícia moderna, àgil i eficaç, no podem permetre el col·lapse de les principals artèries del sistema judicial». Així, el degà va fer referència a la sobrecàrrega de feina que afecta alguns jutjats de la demarcació de Girona, especialment el de família i els penals.

L'acte va comptar amb l'assistència de diferents representants institucionals de l'àmbit polític i judicial, com el conseller de Justícia, Carles Mundó; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba; la fiscal en cap de Girona, Anna Maria Meléndez Gil; el cap de la Regió Policial dels Mossos a Girona, el comissari Josep Milan; i el magistrat de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Adolfo García Morales.