Més de 600 participants de totes les edats del sistema educatiu i centenars d'acompanyants es van aplegar ahir als espais de la setzena edició del Robolot: la sala Torín, la sala de l'Arxiu i el Casal Marià.

El certamen va ser inaugurat per l'alcalde Josep Maria Corominas, acompanyat del delegat del Govern, Eudald Casadesús; de Toni Moreno, l'iniciador del concurs de robòtica escolar més conegut a Catalunya; i de Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Catalunya.

Durant el dia d'ahir, participants i visitants van poder interactuar amb el robot Pepper. Es tracta d'un humanoide que entén el llenguatge i respon als estats d'ànim dels interlocutors. Pepper estava a l'espai d'exposició i intercanvis d'experiències anomenat Steamolot, a la sala Torín. També s'hi va poder veure un estand amb una càmera de mesurar la qualitat de l'aire feta per Karim Ruiz, un estudiant de Granada.

En l'àmbit de l'intercanvi d'experiències van tenir lloc les xerrades de Miquel Antoni Peña, secretari de l'Associació Espanyola d'Hidrogen, i de Rafel Fernández i Xeli Segués, de l'Institut Doctor Puigbert de Barcelona. Antoni Peña va fer tallers a la sala Torín per a grups de cinc persones.

La sala Torín va acollir els concursos i els tallers. Es van poder veure combats de robots Lego i tallers de impressió en 3D, el 3D Bot Scratch, programació gràfica amb Snap per Arduino i construcció de robots Lego.

A la part de dalt de la Sala Torín, davant de l'Arxiu, hi ha una carpa que cobreix els tallers dels estudiants de primària. El concurs dels alumnes de primària va tenir lloc a la tarda. Les competicions van estar basades en reptes plantejats per l'organització. La idea és estimular l'enginy per equipar i programar el robot de manera adequada.

Uns metres enllà, dins de la sala d'actes de l'Arxiu de la Garrotxa, els nens de P3 i P4 treballen amb els Bee-Boot, unes petites abelles robòtiques que els ajuden a iniciar-se en el pensament computacional. El Robolot continua durant tot el dia d'avui.