El castell inflable de Caldes de Malavella no estava ben fixat.

Això és el que han pogut determinar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Per tant, ara per ara aquesta és la hipòtesi amb la qual treballen els agents d'investigació qua ultimen l'atestat que faran arribar als jutjats de Santa Coloma de Farners.

Si això acaba constant com la causa de la tragèdia, els responsables del local podrien acabar imputats.

Avui la investigació continua i, de fet, s'està a l'espera de saber quins permisos comptava el restaurant per tenir aquest inflable que va acabar volant. El que queda totalment descartat és que hi hagués una deflagració.

No estava ben fixat, ja que no estava apuntalat en tots els sis punts d'ancoratge amb què compta l'atracció. Tot i que és la principal causa amb la que es treballa tampoc es descarta que pugui haver-hi alguna altra circumstància -com un error mècànic- que sumat al mal ancoratge provoqués l'accident.

Aquest inflable pertanyia al restaurant però el seu propietari, Jaume Matas, ha relatat en declaracions a RAC1, que el "tenia en proves". I ha relatat que no s'explicava el que havia succeït.

Tot i aquesta hipòtesi del mal ancoratge, el Departament d'Empresa també està investigant el cas per veure si es tenien tots els permisos, entre altres.

Quant a si havia d'estar o no vigilada l'atracció, per les seves mesures, un cinc metres, no era necessària la presència d'un vigilant privat, segons fonts consultades.