El Partit Popular de Girona està en ple període electoral, després que hagi finalitzat el mandat de la seva Junta Directiva. De moment no s'ha presentat cap candidatura oficial ni l'actual President Provincial, Enric Millo, ha manifestat la seva voluntat de continuar en el càrrec. Un dels noms, però, que ahir va agafar més presència en aquest procés electoral va ser el del Diputat del Parlament de Catalunya per Girona del PP, Sergio Santamaria.

Una vintena de persones entre militants i càrrecs electes del PP es van reunir ahir a Girona per consensuar una candidatura a President Provincial i presentar-la al Congrés Provincial que se celebrarà l'11 de juny. Els militants van decidir, en aquesta reunió, demanar a Sergio Santamaria que es presenti com a candidat, brindant-li el seu suport. «Considerem aquesta alternativa com la més vàlida i preferible per governar el PP de Girona», exposa el portaveu de la comissió, Joan Ball-llosera, en un comunicat.

La comissió te previst reunir-se en els propers dies amb el diputat del PP per demanar-li formalment que es presenti com a candidat a President Provincial a Girona. «Li volem demanar que es presenti, que ens deixi demostrar-li el nostre suport i accepti l'ajut incondicional que li volem oferir en el recolzament de la seva candidatura», exposa Ball-llosera.

Campanya del PP a Roses

En paral·lel, la vicesecretària general d'Acció Social del Partit Popular Català i portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va visitar ahir el municipi de Roses en la campanya del PPC «La Catalunya valiente».

En declaració als mitjans, Veray va assenyalar que el PP és «l'únic partit que es mostra ferm i sòlid davant el desafiament independentista del Govern de la Generalitat i la CUP». En aquest sentit, Veray va contraposar el «paper tebi d'alguns partits que es diuen constitucionalistes però que, a l'hora de la veritat, no tenen prou valentia per mostrar-se ferms davant el separatisme com la que sí que tenim i mostrem nosaltres sempre i en tot moment». La portaveu del grup municipal del PPC va destacar que «si hi ha algú valent són els homes i les dones del PPC de Girona, ja que hem passat moments molt complicats, en què no podíem posar una carpa al carrer». En aquest sentit, Veray va explicar que «per a nosaltres aquesta campanya és un reforç, ens dona més empenta i més valentia per sortir al carrer i per fer arribar a tothom el missatge que nosaltres estem aquí i que no cedirem». «Per més pressions, amenaces, moviments i accions que facin des del Govern de la Generalitat amb la CUP per trencar Espanya, nosaltres estarem aquí per defensar la unitat», va afegir.