Els veïns dels municipis d'Ordis i Navata van tornar a tallar ahir a les 6 de la tarda el trànsit a la carretera N-260. Es tracta del segon dels quatre talls previstos com a protesta per reclamar millores en l'encreuament que connecta aquesta via amb la C-26.

En aquesta ocasió, enmig de la celebració de les Fires de Santa Creu, l'assistència dels veïns es va veure reduïda en una quarantena de persones, aproximadament. Tot i això, Jaume Homs, l'alcalde de Navata, es mostrava satisfet amb la concentració i creu que s'ha superat una «prova de foc». «El resultat no és quants, sinó què i com», ha explicat. Homs destacava, a més, que, encara que era una data complicada, molts dels assistents no havien participat en les concentracions anteriors. «Això vol dir que la gent s'ha renovat i que tenen ganes de col·laborar», conclou.

La campanya està creant consciència en els veïns i els conductors que circulen per la carretera. Des d'una setmana abans del primer tall de la via, poden llegir-se a les cruïlles d'accés a Navata pancartes advertint sobre la perillositat de l'encreuament. Tot i això, les converses amb Foment no avancen. «Tenim molt clar que aquest encreuament és un punt negre, però hi haurà encara molts més accidents abans el Ministeri no decideixi fer-hi alguna cosa», comenta l'alcalde de Navata, poc esperançat.

Els propers talls de via estan previstos per als dies 4 de juny i 2 de juliol. La campanya als municipis continuarà mentrestant amb altres activitats per fomentar la participació dels veïns i veïnes en la reivindicació.