Almenys tres menors han mort i més de mig centenar han resultat ferits com a conseqüència dels accidents registrats durant els últims quinze anys en castells inflables a Espanya.

L'últim succés va tenir lloc precisament ahir a l'explotar una atracció d'aquest tipus instal·lada en un restaurant de Caldes de Malavella..

Els menors que es trobaven en l'atracció van sortir disparats, a una distància d'entre 10 i 20 metres, impactant contra el terra i sofrint ferides de diversa consideració, les més greus, una nena de 6 anys que va morir en el succés; altres sis menors van resultar ferits, tres d'ells de gravetat.

L'any passat, el 17 de febrer, un nen de 4 anys va morir igualment a conseqüència de les ferides sofertes en caure-li a sobre un altre menor mentre jugaven en un castell inflable, a la localitat sevillana de La Rinconada.

Una nena de 5 anys va perdre la vida també, el 15 de juliol de 2003, en fracturar-se una vèrtebra cervical mentre jugava en un castell muntat al Centre Comercial Europa de la localitat de Puerto Rico, al sud de Gran Canària, que no tenia llicència .

Sense registrar víctimes mortals, una ratxa de vent va fer bolcar una atracció inflable en una àrea de servei de l'A-4 a Marmolejo (Jaén) deixant set nens ferits d'entre 8 i 10 anys.

Pel que sembla, l'atracció no estava ben fixada a terra, de manera que una ratxa de vent la va arrossegar.

El 27 d'abril de 2014, 26 persones van resultar ferides després que una ràfega de vent elevés unes atraccions inflables a Alacant, que segons va determinar després la investigació policial, no tenien ancoratges.

Quatre nens, amb edats compreses entre els tres i els vuit anys, van resultar ferits igualment, tres d'ells amb pronòstic reservat, en volar, el 24 de maig de 2014, a la localitat madrilenya de Leganés el castell inflable en el qual jugaven a causa del vent.

Aquest mateix any, el 4 de gener, dos nens d'uns 6 anys van resultar ferits, un d'ells amb ferides molt greus, en caure d'un castell inflable a Guadalupe (Múrcia) a causa d'una ràfega de vent.