El barista de la cafeteria del GEiEG de Girona, David Brull, s'ha proclamat «El Millor Barista de l’Any 2017» després de guanyar el concurs de Cafès Cornellà, que aquest dimarts al matí ha disputat la final al Centre Cultural la Sitja, de Fornells de la Selva.

Sis finalistes, seleccionats entre 800 candidats, han hagut d’elaborar, en 15 minuts, 4 preparacions d’especialitat, amb base de cafè i sense alcohol, 4 cafès espresso i 4 cappuccinos. Els baristes Yajaira Chica, de la Cafeteria Granier de Barcelona, i Anna Arroyo, alumne de l’institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, han aconseguit el segon i el tercer premi, respectivament. També hi han participat Juan Pablo Osorio, alumne de l’Escola d’Hostaleria de Girona, Àlex Alonso, de l’institut Olivar Gran de Figueres i Medin Ruiz, de la cafeteria Amicci Coffee & Tapes, de Girona. El primer i segon classificat optaran al concurs de baristes nacional català que se celebrarà el 2018.

La marca gironina de cafè ha dedicat aquesta edició als futurs professionals de l’hostaleria, pel que a l’auditori hi havia prop de 200 alumnes de l’institut Olivar Gran, les escoles d’Hostaleria de Girona i Lloret, l’aula del Ripollès i persones en formació del Servei Municipal d’Ocupació de Girona. Entre el públic també hi havia l’alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i el president del Fòrum del Cafè, Antonio Gros.

Ahir, Cafès Cornellà també va posar a prova als espectadors, als que es van llençar preguntes des de l’escenari relacionades amb els mons del cafè i del barista.