Els regidors-escolars que la setmana passada van participar en el primer ple infantil de l'Ajuntament de Blanes van proposar posar en marxa una campanya en contra del bullying, que inclogui la creació d'un número de telèfon i d'una oficina física on les víctimes trobin assessorament.

Aquesta va ser una de les deu propostes elaborades per l'alumnat de 3r d'ESO del Col·legi Santa Maria, que van ser els primers en estrenar el projecte, dimecres al matí. Una noia va exercir d'alcaldessa, 10 companys van fer de regidors de l'equip de govern i 10 més es van repartir l'oposició. Els joves van aprendre els drets de la ciutadania o la mecànica i els preparatius d'un ple municipal, amb precs i preguntes que van preparar alumnes de l'Escola; estudiants de l'institut Sa Palomera van assistir com a oients.

Els escolars van fer 10 propostes en Educació, Esports -com ara oferir activitats extraescolars gratuïtes-, Joventut i Oci -amb la idea d'obrir l'antic pavelló esportiu- i Civisme -plantejant, per exemple, netejar el fons marí.