L'Exèrcit fa maniobres entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa sense previ avís

Porqueres, Banyoles i Serinyà reben un correu hores després de començar

10.05.2017 | 07:31
L'Exèrcit fa maniobres entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa sense previ avís

Nova maniobra militar de l´Exèrcit a comarques gironines. Aquest cop ha passat al Pla de l´Estany i a la Garrotxa i l´avís oficial als ajuntaments afectats va arribar quan els soldats ja estaven sobre el terreny.

Els ajuntaments de Porqueres, Banyoles i Serinyà van rebre un correu electrònic del Ministeri de Defensa a tres quarts d´1 del migdia de dimarts, on se´ls informava que 80 soldats farien exercicis al seu municipi amb tres camions i un autobús. Dos pobles més, Besalú i Sant Ferriol, que també apareixien com a destinataris, no van rebre cap notificació.

La notícia va arribar cap a les 11 del matí a través de trucades de veïns a l´Ajuntament de Banyoles per dir-los que havien vist soldats per la carretera de l´Estany, a tocar del càmping Llac de Porqueres. Seguidament es va avisar l´alcalde del municipi, Francesc Castañer, i aquest, al cap d´una estona, va tenir coneixement de la notificació. «Ens sentim ofesos perquè no en sabíem res i creiem que és prou important com perquè se´ns informi abans», va afirmar el batlle. L´Exèrcit va confirmar que ha estat una marxa de mig dia i no s´explicava per què la notificació no havia arribat a tothom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema