L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'institut-escola Francesc Cambó, de Verges, participa aquesta setmana en un projecte europeu d'expressió artística a través de la dansa. L'activitat va a càrrec de la companyia De Loopers, que ofereix un taller intensiu de cinc dies al centre, durant els quals treballarà amb els estudiants la consciència corporal, la relació amb els altres i l'autoestima.

El projecte s'anomena «Five days to dance», busca la cohesió del grup, promou la innovació, recorre instituts de tota Europa i va centrar un documental, de Rafa Moles i Pep Andreu, que el 2013 es va rodar a San Sebastian.

Per dur a terme aquest programa, l'institut-escola ha suspès les classes dels alumnes dels dos primers cursos de la Secundària Obligatòria, que fins divendres es dedicaran exclusivament al projecte de dansa.

El taller es realitzarà fins dijous -entre les 8 del matí i dos quarts de 3 de la tarda- al pavelló de Verges, mentre que divendres es traslladarà al de Parlavà. En aquest mateix espai, l'últim dia es mostrarà el resultat de la feina amb una sessió oberta a tothom a les 9 del vespre -amb un donatiu de 5 euros, segons va informar el centre.

El contingut de l'obra i la coreografia servirà per reflexionar sobre la realitat de milers de nens i joves refugiats que hi ha arreu del món. Aquest projecte es basa en l'experiència que els coreògrafs Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt -directors de la companyia- han acumulat en diversos projectes de dansa i teatre comunitaris.

El projecte està subvencionat per l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'institut-escola de Verges i pels ajuntaments de l'àrea d'influència del centre educatiu.