Seixanta veïns de Juià -«el 25% de la gent major d'edat» censada al poble- han signat un document que expressa rebuig davant la intenció de l'equip de govern d'ubicar l'ajuntament a l'edifici de la rectoria, propietat del Bisbat de Girona. L'operació requeriria fer una permuta, consistent a intercanviar l'edifici de l'actual consistori pel de la rectoria. Segons expliquen els opositors, aquest intercanvi aniria acompanyat per un pagament de 30.000 euros per part de l'Ajuntament al Bisbat.

Els veïns critiquen que la decisió de l'equip de govern enterri el projecte aprovat per consistoris anteriors que preveia que la casa de la vila s'instal·lés en la segona fase de l'edifici polivalent, que «contempla totes les necessitats d'espai i funcionalitats que l'Ajuntament pugui tenir a mitjà i llarg termini, integrades en un mateix espai conjunt», assenyala el document. En aquesta línia, recorden que «les inversions i subvencions del projecte del polivalent, tant en la primera fase com en la segona, pendent d'execució, ja estan completades i/o aprovades en els diferents pressupostos municipals».

Més informació

Aquests veïns censuren que el trasllat de l'edifici consistorial a la rectoria «no ha estat consultat, ni tan sols difós de forma pública als juianencs». Davant d'això, reclamen que s'exposi el projecte a informació pública, primer, i la convocatòria d'una consulta ciutadana «que permeti conèixer l'opinió del poble», després.