Blanes serà els dies 12 i 13 de maig la capital catalana de la salut infantil a través de la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, que aplegarà 250 especialistes.

L'objectiu és debatre els avenços i novetats en tècniques de diagnòstic, prevenció i tractament de diverses malalties, així com compartir els coneixements, els estudis i la recerca que els pediatres i cirurgians catalans desenvolupen a casa nostra.

La trobada en què participaran gran part dels pediatres d'arreu de Catalunya l'han preparat representants dels equips pediàtrics de la Selva i l'Alt Maresme, tant els que desenvolupen la seva tasca en l'àmbit públic com en el privat.

Els continguts científics es començaran a debatre el divendres dia 12 a la tarda, quan hi haurà dos simposis centrals: vacunes i nutrició.

L'endemà, dissabte, es tractaran les noves i velles patologies neurològiques, on es parlarà de l'epilèpsia, el TDHA i trastorns d'aprenentatge, així com de les novetats en malalties víriques: Zika, Rombencefalitis i mielitis per enterovirus, i encefalitis centroeuropea. Un altre tema seran les infeccions urinàries, i el tercer la prevenció i intervenció dels nens exposats durant l'embaràs al consum d'alcohol i altres drogues.

A banda de l'aspecte científic de la trobada, també hi ha dues activitats obertes a la ciutadania.

La primera es farà el matí de divendres, amb un Taller Pràctic de Suport Vital Bàsic amb la participació de 160 escolars del municipi selvatà, i la segona, el vespre del divendres, un debat obert a la participació de tothom qui ho vulgui sota el nom «El paper de la família i l'escola en la salut infantil».