Una associació de dones marroquines de Banyoles, Nur, alerta de la situació d'extrema precarietat que pateix una veïna de la ciutat, que viu sola amb dues filles en un pis del qual no pot assumir les despeses.

La portaveu de Nur, Faouzia El Kammouni, ha explicat a Ràdio Banyoles que la dona a la qual intenten ajudar no parla ni català ni castellà, no té una xarxa de relacions socials al municipi i fa mesos que no percep cap ingrés econòmic.

Impedit el tall de llum i gas

Per la seva banda, des de l'Àrea de Benestar Social del Consell comarcal del Pla de l'Estany han confirmat l'existència d'aquest cas a la mateixa emissora municipal, a la qual han detallat que la banyolina no reuneix els requisits per rebre la renda mínima d'inserció.

En relació amb aquest cas, des dels Serveis Socials també van manifestar que un informe elaborat pels seus tècnics ha impedit que les empreses subministradores d'aigua i de llum li tallessin el servei, a causa de l'impagament dels rebuts, un fet que hauria agreujat encara més les condicions de vida d'aquesta família. La impossibilitat d'afrontar el lloguer del pis fa que el propietari li reclami des de fa temps -tal com informa la ràdio.

Alhora, els Serveis Socials van assegurar que han actuat d'acord amb totes les possibilitats legals i que, malgrat no poder cobrar la renda mínima, la dona sí que ha rebut altres tipus d'ajudes; com ara l'accés al Centre de Distribució d'Aliments de Càritas a Banyoles i material divers per a les seves filles.

L'associació Nur detalla, a través de la informació esmentada, que la dona per a la qual demanen ajuda urgent resideix a la capital del Pla de l'Estany des de fa uns anys, on es va traslladar amb el seu marit després de casar-se al Marroc. D'acord amb la mateixa narració dels fets, l'home l'hauria deixat l'any passat amb dues filles al seu càrrec, una de les quals de pocs mesos.