L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (Demòcrates per Catalunya), demanarà a l'oposició Units per Sant Feliu-ERC que no acceptin Francesc Prat com a regidor del seu grup. Casas ha aclarit que és conscient del fet que no pot impedir l'entrada al Consistori d'un càrrec electe perquè manté una querella contra la gestió de l'Ajuntament manat per ell durant una colla d'anys. La querella és sobretot per per presumptes irregularitats en la urbanització del pla de Bastons.

L'alcalde ha argumentat que farà la petició sobre la base de la coherència de les afirmacions dels regidors del grup d'Units per Sant Feliu-ERC. Segons ell, els regidors de l'oposició sempre han mantingut que la querella és de caràcter personal i no hi tenen res a veure.

Així doncs, Casas resol que si no hi tenen res a veure haurien d'impedir que el querellant, Francesc Prat, formés part del seu grup municipal. Casas ha indicat que farà la petició de paraula en el ple extraordinari programat per tal d'acceptar la renúncia de la regidora, Maria Àngels Armengou, la qual ha hagut de plegar per problemes severs de salut.

La querella

Pel que fa al grup Units per Sant Feliu-ERC -segons Francesc Prat- han indicat que no hi ha cap problema amb ell i que l'accepten de grat. Prat té una trajectòria a l'Ajuntament que almenys abasta tot el mandat 2011-15.

La presentació de la querella i la consegüent obertura d'una investigació envers l'alcalde, Joan Casas, el tinent d'alcalde, Fèlix Castanyer, l'exsecretari municipal i dos tècnics externs va suposar una crispació de la política municipal i de l'activitat social al poble.

El dia 27 d'abril i poc menys de 12 hores de les declaracions dels investigats al jutjat d'Olot va tenir lloc un ple. Durant la sessió, els investigats van demanar als regidors de l'oposició que es posicionessin de manera personal contra la querella de Francesc Prat.

Si bé els regidors consultats van mantenir que la querella era una acció personal, no s'hi van mostrar en contra. Va ser un ple de molta tensió amb molt de públic i amb mostres de suport evidents dels partidaris de l'un i de l'altre grup.

L'endemà els investigats van anar a declarar. Poc després van tenir lloc les eleccions municipals, en les quals el grup de Joan Casas va guanyar per uns 50 vots i dos anys després les coses es mantenen més o menys com estaven.

El problema és que el jutjat ha declarat la investigació com a causa complexa i la qüestió ja fa 2 anys que és als tribunals i sembla que va per llarg. Totes les parts reclamen una resolució ràpida que acabi amb la tensió.