La campanya «A l'abril, cuida't amb salut!», organitzada per l'hospital de Palamós i els centres dels Serveis de Salut del Baix Empordà (SSIBE), ha tancat amb 500 participants, que s'han apuntat a la trentena d'activitats proposades durant tot el mes amb l'objectiu de commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d'abril), el Dia Mundial de la Salut (8 d'abril) i el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut a la feina (28 d'abril).

La iniciativa persegueix conscienciar sobre la importància d'adquirir hàbits saludables tant a la feina com a la vida diària, implicant ciutadania, comunitat i professionals. És per això que durant tot el mes d'abril es proposaven activitats tant internes com externes i d'allò més diverses: zumba, mindfulness, ioga, pilates, estiraments globals o txikung en són alguns exemples.

Per a ciutadans i professionals

L'acció principal adreçada a la ciutadania va ser una jornada de promoció de la salut el 8 d'abril al passeig del Mar de Palamós. Durant tot el matí, al voltant de 150 persones van realitzar tot un seguit d'activitats gratuïtes com ioga, spinning, aerodance, així com tastets de rem, natació en aigües obertes o slackline, que va comptar amb la col·laboració de les associacions i entitats de la comarca així com l'Ajuntament de Palamós.

Durant tot el mes, gairebé 300 professionals de SSIBE van participar en alguna de les sessions i tallers que s'havien preparat. La participació més elevada va ser al Consorci Assistencial del Baix Empordà (184 persones) amb el rècord de 89 persones al CAP de la Bisbal d'Empordà, la Fundació Hospital de Palamós (51 persones) i Sant Feliu Gent Gran i Palafrugell Gent Gran, que enguany es van incorporar a la campanya.

L'acte de cloenda de la campanya va ser la segona jornada d'Empresa Saludable, que aquest any versava sobre alimentació saludable. Va comptar amb ponents de renom com els doctors Estruch i Fitó, que van parlar sobre els estudis Predimed i Predimed Plus dels beneficis de l'oli d'oliva verge extra i del paper del vi en la dieta mediterrània. El cuiner Quim Casellas va posar èmfasi en la proximitat i la cuina de temporada de la seva cuina i Quim Folguera i Miquel Ferrer van presentar el projecte Masia 360 del Futbol Club Barcelona, un projecte integral de formació a l'esportista del club. La jornada va comptar amb 85 participants, que van acabar el matí amb una degustació de productes saludables i de proximitat a càrrec d'Emporhotel.