L'alcalde de Castell-Platja d'Aro va aprofitar ahir la visita del conseller, Toni Comín, al nou centre d'atenció primària del municipi per reclamar-li que el CAP torni a prestar servei les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. Des del 2011, el centre només presta atenció ininterrompuda durant els mesos d'estiu -quan els 11.000 habitants censats es multipliquen fins als 90.000-, mentre que a l'hivern ho fa de 8 del matí a 8 del vespre.

Per la seva banda, Comín va respondre que s'està treballant en un pla de primària per determinar les necessitats de cada territori en aquest especte i veure si realment fa falta la reobertura dels centres durant les nits o si hi ha altres opcions més còmodes i menys costoses com potenciar les atencions domiciliàries.

Durant la seva visita al nou equipament platjarenc, que ha suposat una inversió de més de 2,3 milions d'euros finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut), Comín va ressaltar que el nou pla de primària demostrarà «als professionals que el desgel ha començat».

En aquest sentit, Comín va indicar que tindran més autonomia de gestió, més estabilitat laboral i més substitucions. «La primària és una de les columnes vertebrals del nostre sistema de salut», va incidir el titular de Salut.

Respecte al nou CAP de Platja d'Aro, que pot atendre unes 8.000 persones, va ressaltar que «els edificis han de transparentar la gran feina que hi fan dins els professionals que hi treballen, i això és el que passarà en aquest cap».

«Quan aquest estiu els turistes hi passin per davant, s'adonaran de la importància del sistema de salut de Catalunya, que en si mateix és una estructura d'Estat», va emfatitzar el conseller.

El nou centre disposa d'una superfície construïda de 1.418,30 m2 distribuïts en dues plantes, un increment d'espai assistencial notable respecte l'anterior.

El CAP disposa d'espais destinats a acollir un equip integrat per cinc metges de medicina familiar i comunitària, un pediatre, sis infermers, a més de personal administratiu i de suport. Al costat, hi ha uns terrenys que l'Ajuntament posa a disposició del departament per a un futur heliport.

Visita a l'Estartit i Figueres

Posteriorment, el conseller va inaugurar el nou consultori local de l'Estartit, que ha suposat una inversió de la Generalitat d'1,1 milions d'euros. Comín va destacar-hi «l'equitat territorial del sistema de salut de Catalunya» i va lloar la tasca dels professionals.

El centre assistencial, situat al centre de la vila, disposa d'una superfície construïda de 552 m2 distribuïts en una sola planta, més del doble que l'anterior equipament. Dona suport estructural a l'equip d'atenció primària, format per dos metges de família, dues infermeres i un pediatre, a més del personal administratiu i de suport.

Comín també va aprofitar la jornada a les comarques gironines per visitar a la tarda els professionals de l'hospital de Figueres i del centre sociosanitari Bernat Jaume, també a la capital de l'Alt Empordà.