Blanes i Girona participaran la setmana vinent en una iniciativa mundial que vol acostar la ciència Es tracta de Pint of Science, un festival que pretén que la ciència inundi els bars d'una desena de països d'arreu del món del 15 al 17 de maig perquè els investigadors comparteixin el seu coneixement amb els ciutadans en un ambient totalment relaxat i una cervesa a la mà.

A Blanes, la iniciativa la promou el Centre d'Estudis Avançats (CEAB-CSIC), on una seixantena d'investigadors treballen en matèries com la biodiversitat, el canvi climàtic o la conservació dels ecosistemes. El Casal La Cooperativa, l'Itaca i el Mediterrani són els tres bars que acolliran les xerrades científiques de temes d'actualitat i on els assistents podran comentar i plantejar dubtes i preguntes als investigadors.

Dilluns la protagonista serà la biodiversitat. A la trobada del dimarts, el programa inclou quatre microxerrades que abordaran qüestions com l'ús de components marins per part de la indústria farmacèutica, els boscos submarins o l'arribada d'espècies exòtiques. A l'última jornada la conversa vol convidar a la reflexió: quin ha de ser el paper de la ciència en un món en crisi?

A Girona, els escenaris escollits són la cafeteria Un Sol Món i el cafè Context, i hi participaran professors de la Universitat de Girona, professionals de la Fundació Mona i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, un membre del Tecnoateneu de Vilablareix o integrants d'associacions com AstroGirona o Astrobanyoles, per exemple.

A Un Sol Món, dilluns s'hi tractarà la relació entre la ciència i l'art; mentre que dimarts la tecnologia i la química recreativa seran l'eix central de la trobada. Dimecres la cita es centrarà en la natura, per conèixer millor els rèptils; què són els banys de bosc o perquè s'ha considerat el llop com el gran enemic de l'home.

Al cafè llibreria Context la convocatòria és dimarts, per parlar de la connexió entre ciència i història. La màquina Enigma i els missatges xifrats durant la Segona Guerra Mundial serà una de les grans protagonistes de la vetllada.