Més de 1.700 persones ateses per l'Oncolliga durant el 2016

L'entitat va prestar l'any passat perruques a 70 afectades de càncer a través del seu banc solidari

12.05.2017 | 13:37
El sopar de l´any passat.

La Fundació Oncolliga Girona va atendre l'any passat 1.764 persones i els va donar suport a través de 8.887 serveis. El 41% de les persones ateses el 2016, 717, van rebre atenció especialitzada per part de l'equip de psicooncòlegs de l'entitat, que van realitzar gairebé 2.500 visites; mentre que 152 van gaudir del servei de fisioteràpia a domicili (1.529 visites) i 163 van utilitzar el servei de drenatge limfàtic (1.760 visites).

El 2016 també es va consolidar plenament el servei de banc de perruques solidàries, engegat el 2015. Un total de 76 dones es van interessar per aquest servei, que posa a disposició de les afectades perruques a preus assequibles i assessorament estilístic, i 70 d'elles es van quedar una perruca. El servei, que s'emmarca dins del programa "Guapes i Valentes" i que inicialment es va posar en marxa només a la seu de l'entitat a Girona, ja es pot gaudir també a Palamós, Olot, Blanes i Figueres.

Un altre dels serveis destacats de l'Oncolliga, el préstec de material tècnic com ara cadires de rodes, caminadors o llits articulats, va ser sol·licitat per 284 usuaris.

Els voluntaris hospitalaris, que presten suport als malalts oncològics i a les seves famílies durant el seu ingrés, van fer 6.474 visites a pacients hospitalitzats.

Per la seva part, el servei d'allotjament gratuït per a familiars de malalts ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona i persones que reben tractament a l'hospital de dia va ser utilitzat per 44 famílies, que hi van fer 1.170 pernoctacions. Per oferir aquest servei l'Oncolliga disposa de dos pisos amb tres habitacions dobles cadascun, i tres hotels – Sidorme a Salt i Figueres, i Hotel Peninsular a Girona- acullen les sol·licituds que no es poden cobrir amb les dues llars residència.

Des de fa anys, a més d'intentar millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer, l'Oncolliga també lluita per promoure els hàbits i estils de vida saludable, clau per a prevenir la malaltia. Entre els més petits aquesta tasca es du a terme a través de diversos programes educatius que l'any passat van ser seguits per 5.084 alumnes de primària i secundària de les comarques gironines. Al llarg del 2016 es van organitzar també una trentena de conferències sobre diversos aspectes relacionats amb l'àmbit de l'oncologia i donar a conèixer els recursos que s'ofereixen des de les associacions.

Sopar anual

El divendres 26 de maig l'Oncolliga celebrarà al Palau de Fires de Girona la 16a edició del seu sopar benèfic anual, que l'any passat, coincidint amb la celebració del vintè aniversari de l'entitat, va reunir més de 700 persones. El sopar contribueix a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l'entitat i és un punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l'entitat.

Aquest any la Fundació comptarà amb la col·laboració de la cantant Susanna Del Saz, que interpretarà diversos boleros, i del periodista Àngel Pons, que serà l'encarregat de conduir l'acte. Durant la vetllada es podran veure projeccions de videomapping preparades per Depalol Multimèdia i BTM expressament per a l'ocasió i al final de l'acte es rifaran diversos quadres cedits per la galeria El Claustre i particulars.

El donatiu mínim per assistir al sopar és de 35 euros i totes aquelles persones que hi estiguin interessades es poden inscriure fins al dimarts 22 de maig trucant al 972 22 49 63.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

«Espanya haurà d´acostumar-se a ramats de llops com el de Ripoll»

«Espanya haurà d´acostumar-se a ramats de llops com el de Ripoll»

Diversos experts asseguren que l'Estat ha de preparar-se per fer front a aquest tipus de cèl·lules...

Un detingut declara que l´imam de Ripoll es volia immolar i posar bombes a monuments

Un detingut declara que l´imam de Ripoll es volia immolar i posar bombes a monuments

El jutge decreta presó per al ferit a Alcanar i l'arrestat que va llogar la furgoneta usada a...

L´imam de Ripoll estava catalogat com a pres perillós

L´imam de Ripoll estava catalogat com a pres perillós

Un jutge de Castelló va cancel·lar la seva ordre d'expulsió d'Espanya tot i ser considerat un...

Detenen al Marroc un butaner veí de Younes Abouyaaqoub a Ripoll

Detenen al Marroc un butaner veí de Younes Abouyaaqoub a Ripoll

El van arrestar després d'haver estat identificat durant el registre d'un dels escorcolls de la...

França confirma que els terroristes van fer un «ràpid» viatge d´anada i tornada a París

França confirma que els terroristes van fer un «ràpid» viatge d´anada i tornada a París

Un radar va dectectar l'Audi A3 dels terroristes –utilitzat després a Cambrils– per un...

Enllaços recomanats: Premis cinema