Els Mossos d'Esquadra investiguen sis denúncies pel mal anomenat joc Balena Blava, que indueix al suïcidi. Segons el portaveu del cos, Albert Oliva, s'han detectat a Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Balaguer i Girona -tal com Televisió de Catalunya va avançar dijous-, i una de les víctimes té 12 anys. En declaracions a Rac 1, Oliva va explicar que també estan «pendents d'indicis de situacions similars que arriben a arreu de les comissaries». Davant d'això, va reclamar més implicació dels pares per detectar el casos a temps i que s'interessin per les xerrades sobre seguretat a internet que els mossos fan als centres educatius. La voluntat és incorporar la Balena Blava en aquestes sessions.

Xerrades sobre internet segura

Per tot plegat, el portaveu dels mossos va demanar que es faci saber a la policia qualsevol sospita de menors que puguin estar en contacte amb webs que incitin al suïcidi. Durant la seva intervenció, Albert Oliva va lamentar que «la resposta de les AMPAs quan se'ls ofereixen xerrades sobre seguretat a les xarxes socials és escassa», tot i que cada any se'n fan unes 3.500. «És importantíssim que aquestes xerrades les rebin també els pares», va subratllar el portaveu de la policia catalana. «Cal un treball transversal entre les escoles, la policia, el Departament de Salut i les famílies», va reblar.

Oliva va destacar que «les víctimes tenen edats molt vulnerables, de plena adolescència o preadolescència». «Edats on s'és extraordinàriament sensible, feble i vulnerable, en què els nois busquen la curiositat i l'aventura», va detallar. Amb tot, Oliva va subratllar que en cap dels casos detectats de Balena Blava s'ha «arribat fins al final».

D'altra banda, i a través d'un comunicat, els Mossos d'Esquadra van explicar que la seva Unitat de Delictes Informàtics està investigant les denúncies i «en contacte amb altres policies per rastrejar el circuit i contactar, si es donés el cas, amb altres investigacions relacionades amb els mateixos casos». A més, la policia va insistir que «no estem davant un joc quan parlem de la Balena Blava o de pàgines similars». «La inducció al suïcidi és un delicte que està penat al Codi Penal entre 4 i 8 anys» de presó, va recordar el cos.