Vuit dels 25 radars que més multen de Catalunya són a Girona

El que denuncia més vehicles anant per sobre de la velocitat permesa és el de la C-31 a Platja d´Aro

13.05.2017 | 07:03
Vuit dels 25 radars que més multen de Catalunya són a Girona

Vuit dels 25 radars que multen més de Catalunya es troben a les comarques de Girona. Es tracta de cinemòmetres que té instal·lats el Servei Català de Trànsit al llarg de la xarxa viària i que denuncien els conductors que circulen per sobre de la velocitat permesa.

Entre tots vuit, durant l´any passat van caçar fins a 96.630 conductors que sobrepassaven la velocitat indicada pel tipus de carretera. Això representa un 23,76% més de denúncies que les que havien arribat a imposar durant l´any 2015, que van ser-ne 78.078.

El radar de Platja d'Aro

Segons un informe fet per l´organització en defensa dels conductors Automobilistes Europeus Associacions (AEA) entre els tres radars que més multen de Catalu­nya n´hi ha un de gironí, que és força conegut pels conductors. És el que està ubicat a la carretera C-31, a l´alçada de Platja d´Aro.

Aquest sol radar l´any passat va denunciar fins a 18.889 conductors. Una xifra que malgrat trobar-se en el top tres dels radars més sancionadors, és més baixa que la de l´any 2015, quan aquest mateix aparell va enxampar fins a 30.119 anant per sobre de la velocitat permesa.

En cinc mesos, 21.000 multes

Cal recordar que aquest aparell del quilòmetre 312 de la C-31 quan es va instal·lar, en només cinc mesos va arribar a enxampar gairebé 21.000 conductors. Es tracta, doncs, d´un dels punts que la gent ha d´anar a 80 quilòmetres per hora mentre i que molts d´ells van a 100 o més.

En aquesta mateixa autovia que uneix Llagostera amb Palafrugell hi ha també un altre cinemòmetre que castiga de valent els conductors i de fet es troba a la quarta posició dels radars amb més denúncies imposades. És el de la C-31 que està al quilòmetre 319, en terme de Calonge. Aquí l´any passat es van denunciar 18.589 infraccions, mentre que el 2015 n´havien estat 11.429.

L´altre aparell que castiga més de les comarques de Girona instal·lat pel Servei Català de Trànsit (SCT) és el del quilòmetre 91 de la C-35, al seu pas per Caldes de Malavella. Aquest va denunciar a 15.925 conductors l´any passat i 14.523, l´anterior.

L´informe de l´AEA destaca que a tot Catalunya cada radar va imposar gairebé 3.500 multes de mitjana i que en les vies on es van sancionar més conductors són les autovies i la resta de xarxa viària gratuïta, amb un total de 183.024 denúncies. Mentre que a les autopistes es van caçar 97.515 infractors.

Carreteres convencionals

La resta d´infractors van ser en car­reteres convencionals (287.308). En total els 170 radars fixos del SCT van sancionar 567.847 conductors.

Des de l´associació Automobilista Europeos Associados en un comunicat diuen que el SCT hauria de «replantejar-se la política de radars ja que no s´aconsegueix l´objectiu d´evitar els excessos de velocitat convertint els radars en simples instruments de recaptació»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema