La Generalitat vol aprofitar l´experiència del Grup Costa Brava Centre en l´àmbit de l´hostaleria per traslladar-lo al sector comercial, poc avesat a les polítiques i accions promocionals de caràcter comarcal i transversal. La Directora General de Comerç del Departament d´Empresa i Coneixement, Muntsa Vilalta, així ho va assenyalar en la recent visita efectuada a l´esmentat grup hoteler, segons fonts d´aquest. El sector comercial de la Costa Brava, format sobretot per petits comerços familiars, no ha assolit el grau de professionalitat en màrqueting i promoció de l´hostaleria. La intenció és aprofitar l´experiència hotelera per millorar les accions promocionals del comerç.

La Directora General de Comerç va visitar dimecres les instal·lacions del Grup Costa Brava Centre a Vall-llobrega, per tal de dur a terme una reunió de treball amb els presidents i els vicepresidents de la Unió d´Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre i la Cuina de l´Empordanet, i altres tècnics del Departament de Comerç i del Grup Costa Brava Centre.

En primer lloc, es va realitzar un recorregut per les instal·lacions per tal de mostrar-li els diferents espais de treball del Grup. Seguidament es va iniciar la reunió de treball, en la qual hi eren presents totes les entitats que conformen el Grup, que van detallar les accions que duen a terme cadascuna d´elles.

Així mateix, es va posar de manifest la importància de la professionalització del sector, per tal de poder comptar amb personal qualificat. El sector del turisme i la hostaleria -van destacar responsables de l´entitat hotelera- genera molts llocs de treball i la demanda no és equivalent a l´oferta.

Plataforma de borsa de treball

La Unió d´Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre va presentar el passat mes de març una plataforma de borsa de treball especialitzada en el sector en el marc de la Setmana del Comerç organitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

Un dels esforços que el Grup demana a l´Administració és el suport en aquesta línia, per tal de repensar estructures en el món del treball d´aquest sector i poder fer front a la situació actual. En la reunió també es van tractar altres temes que generen vincles amb el sector del comerç.