El tinent d'alcalde de Campelles, Ramon Cutrina, va presentar dimecres al matí una instància genèrica renunciant a la seva carta de regidor. La raó que hi exposa per prendre aquesta decisió és la bandera espanyola que des de dilluns passat oneja a l'edifici consistorial del municipi, després que l'alcalde Joan Dordas rebés un certificat amenaçant-lo amb la inhabilitació i amb una multa de més de 1.000 euros que hauria de pagar a títol personal.

A més de tinent d'alcalde, Cutrina també va ser alcalde accidental durant els mesos que Dordas va causar baixa per estar convalescent d'una malaltia, assistint a les reunions dels Consells d'Alcaldes. A més, és un regidor molt apreciat pel mateix alcalde, que el defineix com «el regidor de qui he rebut més suport fins ara».

Durant el ple d'abril, els regidors de Campelles van fer una votació per decidir si es penjava la bandera espanyola després d'haver rebut diversos avisos i sancions de l'estat espanyol. En una primera votació, només Dordas i Cutrina van votar en contra de penjar-la, mentre que els altres dos regidors d'Independents per Campelles-AM i el de CiU van fer-ho a favor. Posteriorment, un dels regidors de l'equip de govern va desdir-se i va abstenir-se. El vot de qualitat de l'alcalde va afavorir que es decidís no penjar-la.

El canvi de posicionament un cop rebuda la carta certificada de dilluns va desencadenar la posició de Cutrina «per ètica, moral i perquè no puc estar en un equip de govern que no respecta una decisió del consistori». De fet, creu que Espanya no sap ni on és Campelles «per donar-li tanta importància a exhibir o no aquest llençol».

Joan Dordas explica que la decisió de penjar la bandera «no és un caprici meu» i que es va acabar executant perquè «no tinc vocació de màrtir» ni vol vendre la pell tan barata. L'alcalde voldria que Cutrina reconsideri la seva posició i que «afrontem junts la batalla perquè ara és l'hora de ser valents». La renúncia definitiva s'haurà d'aprovar o no en el proper ple municipal, el darrer divendres de juny.

Dordas assenyala que tot i ser el poble més petit del Ripollès, Campelles ha rebut tants avisos i sancions «per les denúncies del fill d'un exalcalde franquista del poble». També espera que a partir d'ara es vegi la solidaritat d'entitats, partits i dels mateixos campellencs. De moment, ja ha rebut la trucada de responsables de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual estan adherits, que li han explicat que no el poden defensar. Sí que espera un gest del PDeCAT i d'Esquerra Republicana de Catalunya, partit al qual està associat Independents per Campelles-AM.

En un dinar que van fer recentment a Tregurà amb destacats membres d'ERC, com Joan Tardà o Teresa Jordà, van secundar la decisió de no penjar la bandera espanyola. En tot cas, considera que si Espanya no ha tingut cap problema a inhabilitar l'expresident Artur Mas «no vull ni pensar que serien capaços de fer amb mi». En les darreres hores, ERC ha anunciat una campanya de suport a Dordas denunciant el modus operandi del govern espanyol i, alhora, demanarà a Ramon Cutrina que es replantegi la seva decisió.